Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Március 12. 09:11, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Bölcs döntés, hogy Szentendréé maradt a rendelőintézet

Bölcs döntés, hogy Szentendréé maradt a rendelőintézet

Jól döntött a városvezetés, amikor úgy határozott, hogy megtartja saját fenntartásban rendelőintézetét. A Szentendrei Rendelőintézet vezetője, Pázmány Annamária szerint így nem csorbul a térségi betegellátás színvonala.

Az önkormányzat legfontosabb célja, hogy az itt élők a legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek, és a kiváló orvosok is megmaradjanak, mindezt Dietz Ferenc polgármester fejtette ki azután a testületi ülés után, melyen megszavazták a képviselők, hogy maradjon a város fenntartásában a Szentendrei Rendelőintézet.

Pázmány Annamária az intézmény vezetője szerint ezt a döntést a lehető legbölcsebben hozta meg a városvezetés, mivel ugyanis állami átadás során elvesztette volna önállóságát, és egy kórház részlegeként működött volna tovább a rendelőintézet. Ennek hatására pedig a munkaerő elosztásában és a műszerkihasználásában a fenntartó kórház élvezett volna előnyt. Pázmány Annamária kifejtette, szűkös időkben semmi különös nincsen ebben, szinte logikus és elkerülhetetlen. Szentendre azonban nem szerette volna, ha a gazdaságossági szemlélet háttérbe szorítja a szakmai érdekeket és ezzel a helyi ellátás érdekeit is, így a város lakosságának mára már európai színvonalú ellátottsága nem szenved ismét kárt.

Az intézményvezető véleménye ezért, hogy az önkormányzat jól döntött, azzal, hogy megőrzi a létrehozott értéket, mellyel a térségben élőket szolgálja. Azzal, hogy a rendelőintézet marad a város tulajdonában a térség betegellátásának érdekei nem csorbulhatnak, sőt a folyamatban levő tervek továbbvitelével újabb lépésekkel javulhat a színvonala.

Pázmány Annamária végül azt hangsúlyozta, hogy az intézet vezetése és dolgozói, a megváltozott munkakörülmények között az újabb lehetőségeket kihasználva, mindent elkövetnek az ellátás színvonalának további emelése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink