Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 29. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Blikk

Bőnyi rendőrgyilkosság

Bőnyi rendőrgyilkosság

A pilisszentkereszti Pálvölgyi Aliz a tanórán tudta meg, hogy hősi halált halt az édesapja.

Nem lenne szükség az emlékezéshez a mécsesekre, mégis mindenki, aki csak arra jár, letesz és meggyújt egyet: így tisztelegnek a pilisszentkereszti Pálvölgyi Péter emléke előtt mindazok, akik ismerték.

A 46 éves rendőrt egy rajtaütés közben lőtte főbe gépkarabéllyal az ismert neonáci vezér, Győrkös István.

– Nem ismertem Péternél tisztességesebb embert. Soha nem volt nagyképű, többeknek csak most derült ki az is, hogy ilyen magas beosztásban dolgozott a Nemzeti Nyomozó Irodában. Imádta a családját, feleségével, Verával példás kapcsolatban éltek, a lányukat, Alizt pedig gyönyörűen nevelték. Peti legnagyobb álma volt, hogy rendőr lehessen, már pici gyerekként is mindig azt mondta, hogy zsaru lesz, és megvédi a jó emberek a rosszaktól – mondta el a Blikknek egy pilisszentkereszti férfi.

Mint ismeretes: szerdán a nyomozók Bőnyben házkutatást tartottak Győrkös Istvánnál. A 76 éves férfi, amint meglátta a rendőröket, azonnal tüzelni kezdett, gépkarabélyából öt lövést adott le. Az egyik golyó Pálvölgyi Pétert a fején találta el, a főnyomozó azonnal meghalt.

Az akció­ban Győrkös is megsérült, a győri kórház sebészetére szállították. Csütörtökön már olyan állapotban volt, hogy átvihették a tököli rabkórházba, ahová kommandósok kísérték.

Pálvölgyi Péter feleségével és lányával a nyomozók közölték a tragikus hírt.

– Vera éppen a közértben dolgozott, amikor jöttek a nyomozók, és megmondták neki, hogy Pétert lelőtték – elevenítette fel a nő váltótársa, Paula. – Szegénykém nagyon rosszul lett, azonnal felhívott. A lányuk, Aliz az iskolában tudta meg, hogy az édesapja nincs többé, őt is rendőrök keresték meg tanítás közben. A tragédia óta egyszer beszéltem Verával, de nekem úgy tűnik, még nem is fogta fel igazán, mi történt.

A Blikk elérte Győrkös menyét, aki azt mondta: a férfi felesége infarktust kapott az eset után. A család nem érti, mi történhetett.

Győrkös: Baleset történt

A Blikk információja szerint a kórházi ágyán Győrkös István azt mondta az ügyésznek: „Sajnálom, hogy ez a szerencsétlen baleset megtörtént.” A férfi ügyvédje, dr. Léhner György azt állítja: védence nem szándékosan célzott a rendőrökre, hanem egy véletlen folytán elsült a fegyvere.

– Ügyfelem elmondása szerint már a házba sem akarta beengedni a nyomozókat, ők azonban ennek ellenére bejöttek a kapun. Ő bement a házba, a rendőrök pedig jöttek utána. Ekkor dördültek el a lövések. Nagy bűntudata van a védencemnek, aki csak a kórházi ágyán tudta meg, hogy az általa meglőtt rendőr meghalt – állítja az ügyvéd.

Fotó: Pozsonyi Zita

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben