Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 23. 05:30, szombat | Belföld
Forrás: mti

Brókerbotrány - Házi őrizetbe kerültek az eddig előzetesben lévő gyanúsítottak

Brókerbotrány - Házi őrizetbe kerültek az eddig előzetesben lévő gyanúsítottak

Jogerősen házi őrizetre módosította a Buda-Cash-ügy eddig előzetes letartóztatásban lévő két gyanúsítottja elleni kényszerintézkedést a Fővárosi Törvényszék, két másik gyanúsított házi őrizetét pedig meghosszabbította.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a törvényszék kifejtette: a bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben V. Péter és T. Péter Árpád óvadék megállapítását indítványozta az előzetes letartóztatásról döntésre jogosult bíróságnál. A bíróság előkészítő ülést tartott, amelyen meghallgatta az ügyészt, a terhelteket és védőiket.

A bíróság 15-15 millió forintban állapította meg az óvadék összegét, egyidejűleg elrendelte V. Péter és T. Péter Árpád házi őrizetét. A házi őrizet előírásainak betartását a rendőrségnek a két férfi mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőriznie. A terheltek az óvadék megfizetésének igazolása után helyezhetők házi őrizetbe az előzetes letartóztatásból - írták.

Ugyanebben a büntetőeljárásban a bíróság meghosszabbította P. Zoltán és Gy. János házi őrizetét az elsőfokú ügydöntő határozat meghozatalának időpontjáig.

A bíróság határozatát az ügyész, a terheltek és védőik is tudomásul vették, a végzés jogerős - olvasható a törvényszék közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt. A rendőrség az ügyben csalás és a számvitel rendje megsértésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A gyanú szerint a brókerek négy bankot és azokon keresztül kisbefektetők ezreit károsították meg mintegy 60-65 milliárd forinttal.

Tavaly március 9-én több helyszínen egy időben tartottak házkutatásokat. Tíz embert állítottak elő, egyet tanúként, kilencet gyanúsítottként hallgattak ki. A rendőrség négy ember előzetes letartóztatását kezdeményezte, közülük akkor a Fővárosi Törvényszék V. Péternek, Gy. Jánosnak és T. Péter Árpádnak, a Buda-Cash vezérigazgatójának és két vezérigazgató-helyettesének az előzetes letartóztatását rendelte el.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész idén április 4-én jelentette be, hogy az ügyészség március végén vádiratot nyújtott be a Buda-Cash-ügyben a Fővárosi Törvényszéken. Közölte, öt vádlottal - Varga Péterrel és társaival - szemben emeltek vádat. Jelezte, hogy eredetileg 11 embert gyanúsítottak meg, közülük hattal szemben - bizonyítottság hiányában - a nyomozást megszüntették.

Tájékoztatása szerint a vádlottakat többrendbeli, bűnszervezetben, folytatólagosan, különösen jelentős értékben elkövetett sikkasztással, csalással és egyéb más bűncselekményekkel vádolják. A főügyész azt mondta, az okozott kár összességében 115 milliárd forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben