Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Július 07. 07:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Brókerbotrány - Megkezdődik a Quaestor-kötvényesek kárrendezése

Brókerbotrány - Megkezdődik a Quaestor-kötvényesek kárrendezése

Megkezdődik a Quaestor-kötvényesek kárrendezése július 13-án...

...amikor a 20 ezer euróig (mintegy hatmillió forintig) terjedő kárigényeket fizeti ki a Befektető-védelmi Alap (Beva) a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapján (QA) keresztül - közölte a QA hétfőn az MTI-vel.

Közel 32 ezer ügyfélnek összesen 88 milliárd forintot fizetnek ki a tájékoztatás szerint.

A Beva 110 milliárd forintos, 3 hónapos áthidaló hitelt vesz fel a jegybanktól a folyamatban lévő kártalanítási eljárások (Buda-Cash, Hungária Értékpapír Zrt., Quaestor) során szükségessé vált kifizetésekre - ismertetik a közleményben.

A QA személyre szóló levélben értesíti a befektetőket a benyújtott és elbírált igényük után járó kárrendezés összegéről, a kárrendezés számításának módjáról és a jelen szakaszban kifizetésre kerülő összegről - közölték.

A 100 ezer euróig (30 millió forintig) fennmaradó további követelések kifizetésére - közel 100 milliárd forintos nagyságrendben - a Quaestor-törvénnyel kapcsolatos, folyamatban lévő alkotmánybírósági eljárás lezárulta után kerülhet sor - jelezte a QA közleményében.

A Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét a jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen, és felügyeleti biztost rendelt ki céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

A Quaestor ügyében március 11-én nyomozás indult, később a Nemzeti Nyomozó Iroda három személyt őrizetbe vett üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során