Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 18. 18:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

BTF - Kampókemp címmel új ifjúsági előadást mutat be a Kolibri Színház

BTF - Kampókemp címmel új ifjúsági előadást mutat be a Kolibri Színház

Kampókemp címmel a kamaszok problémáit feldolgozó új ifjúsági előadást mutat be szombat délután a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely a premierhez kapcsolódva pénteken nyílt napot is tart.

A népszerű ausztrál szerzőpáros, Tom Lycos és Stefo Nantsou ifjúsági darabjai a való élet gondjaival szembesítik a fiatalokat. Gyakran újsághírből vett történetet dolgoznak fel azzal a céllal, hogy ráébresszék nézőiket az események hátterében fellelhető valódi problémákra - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
A Kampókemp négy zűrös fiatal történetét követi nyomon. Szüleik abban a reményben küldik el őket egy drága átnevelő táborba, hogy mire hazatérnek, jól nevelt, szófogadó gyermekké változtatja őket a "kiképzés". A darab arra keresi a választ, vajon milyen problémákkal szembesülnek a kamaszok, ha nem felelnek meg környezetük elvárásainak.
"Azzal, hogy a színpadon megtörtént esetek, húsbavágó kérdések merülnek fel, segíteni szándékozunk a deviánsnak nevezett fiataloknak, akik szeretnének megszabadulni a sokszor feloldhatatlannak érzett, szorongató helyzetektől" - idézik a közleményben Novák Jánost, a színház igazgatóját.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott előadást 12 éven felüli nézőknek ajánlják.
A bemutató közönsége az előadás után Kovács Bálint kritikus vezetésével beszélgethet Stefo Nantsouval, aki rendezőként is jegyzi az előadást, majd az érdeklődőket a Kerekasztal Színházi Nevelési Központtal közösen szervezett színházi vitára várják, amelyen azt a kérdést járják körül, hogy a környezet kritikájának számít-e a deviáns viselkedés, és kell-e egyáltalán kezelni a devianciát.
A bemutatóhoz március 21-én nyílt nap is kapcsolódik: a Kampókemp nyilvános főpróbáját követően a Kolibri színházpedagógusai, Egervári György és Kálócz László drámafoglalkozást tartanak.
Stefo Nantsou visszatérő vendégművésze a színháznak. Először 2003-ban állított színpadra saját darabot a Kolibriben. A megtörtént esetet feldolgozó Kövek című, humorral átszőtt krimi két fiúról szól, akik unalomból gyilkossá válnak. Az Európa-szerte bemutatott művet mindenütt telt házak előtt játszották. A Kolibri Színház is több mint tíz éve folyamatosan műsoron tartja a Stefo Nantsou rendezésében bemutatott Köveket.
"Mivel a Kampókemp próbáin szerzőtársával, Tom Lycos-szal dolgozott együtt, ezt a különleges lehetőséget szeretnénk kihasználni akkor, amikor egy alkalommal mi is műsorra tűzzük az eredeti, angolnyelvű produkciót az ő előadásukban. Az ausztrál Stones március 23-án, közvetlenül a mi Kövek-produkciónk után lesz látható" - tette hozzá Novák János.
Az ausztrál előadás és a magyar produkció két felvonásban, egy színpadon, egyetlen alkalommal látható.

Címkék: Kultúra-színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.