Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 18. 13:46, kedd | Sport
Forrás: MTI

Budapest lehet a Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne

Budapest lehet a Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi közlése szerint Magyarország és Olaszország érdeklődik a Bajnokok Ligája 2026-os és 2027-es döntőjének rendezése iránt.

Az UEFA honlapján arról adott tájékoztatást, hogy Magyarország az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Arénával pályázik a BL-döntőre, míg Olaszország a milánói San Siróval. A két kandidáló egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy három vagy négy év múlva megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét.

Az UEFA arról is beszámolt, hogy a női BL-döntő vendégül látására Németország, Norvégia és Skócia jelentkezett, az Európa-liga döntőjét pedig Németország, Románia, Skócia és Törökország, míg a Konferencia-ligáét Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc és Törökország szeretné megrendezni 2026-ban vagy 2027-ben.

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázást, azokat február 24-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban dönt a nyolc döntő helyszínéről.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke áprilisban a szervezet közgyűlésén jelezte, hogy pályázni fognak a következő elérhető, azaz 2026-os BL-döntőre. Akkor az MTI érdeklődésére azt mondta a sportvezető, várhatóan sok pályázó lesz. Szerinte előnyt jelent, hogy a nemzetközi meccsek szervezésével maradéktalanul elégedett az UEFA, hátrányt pedig, hogy vannak sokkal nagyobb stadionok.

"Feltett szándékunk a pályázás, nem is indulunk rossz pozícióból, de nem feltétlenül leszünk nyertesek. Addig pályázunk, amíg nem nyerünk" - fogalmazott az MLSZ-közgyűlésen Csányi.

A jövő évi BL-döntőt a londoni Wembley Stadionban, míg a 2025-öst a müncheni Allianz Arénában rendezik.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.