Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 11. 13:17, csütörtök | PR

Budapesti lakóparkok, a nagyváros oázisai

Budapesti lakóparkok, a nagyváros oázisai

A nagyvárosokban mindig üdítőnek számítanak a zöldebb, csendesebb szigetek, ahol akár hosszabb távra is megtalálhatjuk otthonunkat. Napjainkra

Napjainkra Budapest is bővelkedik az olyan lakóparkokban, melyek teljesítik ezeket az igényeket. A tendencia pedig folytatódik.

Modern lakások zöldövezetben

Budapest egy folyamatosan mozgásban lévő, élő és folyvást fejlődő nagyváros. Belvárosa legalább annyira híres szűkebb, zsúfolt utcáiról, mint lélegzetelállító tereiről és parkjairól. Bár a vírushelyzet sajnos a főváros hangulatát is nagyban átrajzolta, az ingatlanok szempontjából a fejlődés nem állt le. Folyamatosan épülnek az újabb és újabb modern társasházak és lakóparkok, melyek sok esetben már egészen közel helyezkednek el a belvároshoz.

A lakóparkok Budapesten így még vonzóbb alternatívát jelenthetnek a lakást keresők számára, hiszen a zöld és nyugodt környezet már a központtól karnyújtásnyira is elérhető. Ezen épületek létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, hiszen a főváros lendülete folyamatos, számos itt tanuló vagy épp dolgozó és letelepedni kívánó ember és család keres lakhatást gyakorlatilag napi szinten. A lakóparkok kedvező árfekvésű, mégis modern megoldást kínálhatnak mindazok számára, akik ezt az utat választják.

Új, élhetőbb utakon

A lakóparkok fogalmáról mindenkinek a hatalmas, lakásokkal teli komplexumok jutnak eszükbe, melyek családok százainak jelentik az otthont. A budapesti lakóparkok esetében sincs ez másképp, hiszen az itt található épületegyüttesek is sok helyütt emelkednek ki a város forgatagából, akár kinézetükkel, akár méreteikkel. De elvégre a kivitelezéskor ez a cél: egy korszerű, gazdaságosan fenntartható, új zöldterületeket teremtő lakóépületek létrehozása.

Ezek közül talán mégis leginkább az új zöldterületek létrehozását, vagy a meglévők rekreációs célú fejlesztését érdemes kiemelni. Évtizedekig ritkaságnak számítottak az olyan lakóparkok, melyek “tűzközelben” találhatók, mégis egy lélegző, élhető alternatívát jelentenek a nyüzsgő városban. Annak idején a gyorsan felhúzható panelek és a köztük lévő területek jelentették ezt, ám a kettő között zongorázni lehet a különbséget.

A mindenki számára ideális döntés

Bár azt gondolhatnánk, hogy a budapesti lakóparkok csak a családosok számára jelentenek megfelelő alternatívát, ez egyáltalán nem igaz. Az ingatlan egyben befektetést is jelent, mellyel a jövőnket is megalapozhatjuk. Ezek a lakóparki lakások értékállóak és a későbbi években is vonzó alternatívát jelentenek majd. Így akár mi szeretnénk egy ilyen szinten élhető övezetben tölteni az időnket, akár kiadásban gondolkozunk, optimális lehetőséget kínálnak. Bár a jövőnek épülnek, miért ne élvezhetnénk az általuk kínált kényelmet már ma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.