Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2014. Február 05. 08:03, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Büntetést kapott a Dunakanyar Takarékszövetkezet

Büntetést kapott a Dunakanyar Takarékszövetkezet

Pénzforgalmi jogszabálysértések miatt 4,5 millió forintra bírságolta a Dunakanyar Takarékszövetkezetet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi határozatában.

Az MNB honlapján olvasható határozat szerint a jegybank pénzügyi stabilitási tanácsa határozatban állapította meg, hogy a Dunakanyar Takarékszövetkezet megsértette a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendelet több részét, így a fizető fél és a kedvezményezett értesítésére, a munkanap zárási időpontjára, a megbízás átvételi időpontjára, a fizetési megbízások teljesítési határidejére, az ügyfelek javára beérkező fizetési műveletek összegének haladéktalan rendelkezésére bocsátására és az ügyfelek fizetési számláján a jóváírási értéknap alkalmazására vonatkozó szabályokat.

A jegybank kötelezte a takarékszövetkezetet, hogy maradéktalanul tegyen eleget az MNB rendeletben foglaltaknak, a továbbiakban pénzforgalmi tevékenységét jogszerűen végezze, illetve a feltárt jogszabálysértésekről tájékoztassa ügyfeleit. Ennek érdekében legkésőbb 2014. március 31-ig meg kell tennie a szükséges intézkedéseket és azok teljesítését megfelelő dokumentumokkal igazolnia kell.

A Dunakanyar Takarékszövetkezet által elkövetett jogszabálysértéseket részben az intézmény rendszerei, illetve folyamatai okozták, továbbá egyes szabályszegések évek óta változatlan tartalmú jogszabályi előírásokat érintettek - írja az MNB.

A jegybank 2013. október 1-jén megalakult pénzügyi stabilitási tanácsa a pénzforgalmi ellenőrzési tevékenység során kiemelten veszi figyelembe az ügyfelek jogainak megsértését és különösen fontosnak tartja a pénzforgalmi szabályok betartásának ellenőrzését, elítél minden jogszabályszegést és ennek megfelelően a továbbiakban is kellő szigorral fog fellépni a pénzforgalmi szolgáltatást nyújtó intézmények ellenőrzése során.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.