Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 15. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: lvp/PMRFK

Buszos verekedő, tolvajok – akadt dolguk a pomázi rendőröknek

Buszos verekedő, tolvajok – akadt dolguk a pomázi rendőröknek

Több bűncselekmény gyanúsítottját is elfogták a pomázi rendőrök múlt héten. Kattant a bilincs egy buszsofőrt bántalmazó férfin és két tolvajon is, akik közül egyikük hétvégi házba, másikuk egy bicikli boltba tört be.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. József 20 éves csobánkai lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított április elején befeszítette egy csobánkai hétvégi ház ablakát és az ingatlanból két kerékpárt tulajdonított el, melyeket később ismerőseinek eladott. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a csobánkai körzeti megbízott azonosította és április 13-án elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves helyi férfit, akit a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállított.
H. József gyanúsítotti kihallgatása során a kerékpárlopáson túl beismerte, hogy korábban ugyanabba a hétvégi házba a nyitott ablakon keresztül bemászott és onnan két üveg bort, valamint cigarettát tulajdonított el. Elmondta továbbá, hogy egy másik csobánkai házból egy babakocsit tulajdonított el, melyet – miután nem tudott eladni – eltüzelt, illetve a fém alkatrészeit egy vastelepen leadta.
A szentendrei nyomozók az eltulajdonított kerékpárokat házkutatás során lefoglalta a vásárlóktól, így azok visszakerülhettek a tulajdonosokhoz.
A gyanúsított ellen a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint T. Ferenc 44 éves pomázi lakos április 11-én 6 óra 45 perc körüli időben szóváltásba keveredett a buszon a helyi járat vezetőjével, akit ezt követően megütött, majd leszállt a buszról és távozott.
A sértett a pomázi járőröktől kért segítséget, akik a beszerzett adatok alapján pár perc alatt azonosították és intézkedés alá vonták a 44 éves férfit. T. Ferencet a rendőrök elfogták és a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.
A gyanúsított ellen a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Szintén a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Sándor 25 éves budapesti lakos ellen.
A rendőrségen egy pomázi kerékpárbolt tulajdonosa tett bejelentést arról, hogy április 14-én éjjel 1 óra körül megszólalt az üzlet riasztója. A helyszínre kiérve azt tapasztalta, hogy az üzlet ablaka be van törve, a vasrácsot eltávolították és az üzletben valaki értékek után kutatott. Az ismeretlen tettest feltehetően megzavarta a riasztó, ezért értékszerzés nélkül távozott a helyszínről.
A rendőrök a helyszínen beszerzett adatok alapján a közelben intézkedés alá vonták a 25 éves fővárosi férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.
D. Sándort a nyomozók – előállítást követően – gyanúsítottként hallgatták ki, ellene a további eljárás szabadlábon hagyása mellett folyik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.