Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. December 11. 07:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Cipősdoboz akció Szentendrén is

Cipősdoboz akció Szentendrén is

Idén már Szentendrén is zajlik a rászorulók számára már tizedik éve megrendezett Cipősdoboz gyűjtés. Az akció során december 19-éig segíthetjük a nélkülözők, nehéz helyzetben lévők karácsonyát.

Tíz évvel ezelőtt, 2004-ben indította el Magyarországon is az Angliában már akkor rendkívül népszerű Cipősdoboz akciót (eredetileg Operation Christmas Child) a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló gyerekek számára.

Kezdetben a kezdeményezés egy gyűjtőponttal működött, de 2006-ra már mindegy megyében lehetett adakozni. A tartós élelmiszerek mellett pedig az elmúlt években már igazi ajándékok is kerültek a csomagokba. Tavaly több mint 40 ezer doboz gyűlt össze, a támogató személyek, szervezetek, cégek listája pedig egyre csak bővül.

Idén már Szentendrén is leadhatjuk cipősdoboz ajándékainkat a Szentendrei Baptista Gyülekezet gyűjtőpontján, a Pest Megyei Könyvtárban december 1 és 19 között, hétfőtől péntekig, 16 órától 19 óráig. A szentendrei gyűjtőpont koordinátora Bernhardt Niki, aki elérhető a ciposdoboz2000@gmail.com e-mail címen bármilyen kérdéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: