Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 01. 08:11, szerda | Helyi
Forrás: lvp / www.szentendreihirek.hu

Civil találkozó és ötletbörze a Dumtsa Korzóért

Civil találkozó és ötletbörze a Dumtsa Korzóért

Május 3-án kezdődik a Dumtsa Korzó – Kulturális és Kulináris Fesztiválsorozat Szentendrén. A rendezvény sikeréért civil találkozót tartanak a szervezők csütörtökön a Művész Étteremben.

A tavalyi Dumtsa Korzó tapasztalatai alapján a fesztivál idén is szeretné felvállalni az „agora” vagy „fórum” szerepet, ahol a látogatók régi barátokkal futhatnak össze és új ismeretségeket köthetnek. A szervezők úgy tekintenek a köztérre, mintha az nemcsak sétáló/vásárló utca, hanem egyben családi terasz, vagy inkább óriási méretű, nyitott nappali lenne; ahol bárki kényelmesen üldögélhet, beszélgethet anélkül, hogy bármit fogyasztana vagy vásárolna, de ha mégis úgy adódna kedve, akkor megfizethető áron ebédelhet vagy vacsorázhat. A gyermekek részére külön programokkal készülnek a rendezők, közben az utcai színpadokon élő zene szól, vagy tánc és egyéb művészeti produkciók láthatók. A standokon jelen lesznek a helyi és környékbeli képző- és iparművészek, kézművesek, helyi élelmiszer termelők, akiknek a részvétel bemutatkozási, értékesítési lehetőséget kínál. És természetesen idén, csakúgy mint tavaly, a „Tedd le a névjegyed” akció keretében, bárki bemutatkozási lehetőséget kaphat, aki tehetséget érez magában – ehhez nem kell mást tennie, mint jelentkeznie.

Kiemelt cél, hogy az idei, a Szentendre és Térsége TDM Szervezet támogatásával megvalósuló Dumtsa Korzó minél szélesebb körű civil összefogásban valósuljon meg, ezért a szervezők szeretnének bevonni a tavalyi résztvevőkön túl minél több helyi civil szervezetet az idén. Sőt minden olyan magánembert is, aki kedvet érez magában ahhoz, hogy részt vállaljon az előkészítési és szervezési munkálatokban.

Éppen ezért civil találkozót tartanak a rendezők csütörtökön, május 2-án este 18 óra 30 perctől a Művész Étteremben, hogy röviden bemutathassák az idei rendezvény tervezett tematikáját az érdeklődők számára.

Ezt követően egy közös ötletbörze és kerekasztal beszélgetés várja az érdeklődőket, amely keretében a szervezők szeretnék, ha közösen kialakíthatnák a szóba jöhető együttműködési lehetőségeket, és a minél színvonalasabb idei programsorozat elérése érdekében megosztaná egymással mindenki ötleteit, tapasztalatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben