Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. December 01. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Csapadékcsatorna és útfelújítás

Csapadékcsatorna és útfelújítás

A tervek szerint még az ünnepek előtt elkészül Szentendrén a Füzesparki csapadékcsatorna-rekonstrukció és az azt követő burkolat-helyreállítás.

A Füzesparki csapadékcsatornát az eltömődések miatt a lakótelep két sarkánál, a Füzes köznél és a CBA üzlet felőli behajtásnál ki kell cserélni.

Mint a bontási munkálatoknál kiderült, a Füzes köznél a csövek fölött egy vízvezeték húzódik, amely alatt a szabványos csövek nem férnek el. (A 40 éve készült kivitelezésnél ezt két kisebb csővel oldották meg, ahelyett, hogy szabályosan tovább vitték volna a 300 mm-es átmérőjű csövet.) A vízvezetéket ki kell váltani, azaz magasabbra kell helyezni. Ez többletköltséggel jár és csak a DMRV-vel együttműködésben valósítható meg, de ezen a szakaszon feltétele a csőcsere folytatásának.

A kivitelező párhuzamosan a CBA-hoz közel eső másik szakasz cseréjét is megkezdte, de itt is talált egy vízvezetéket, amelyet szintén cserélni kell, mert ütközik a csatornával. (Itt a korábbi csatornát 10 cm-es elleneséssel építették, azért dugult el rendszeresen.) Ennél a helynél még várni kell a DMRV ajánlatára, ami várhatóan két napon belül megérkezik, ez után ezt a vízvezetéket is kiváltják.

Az első csatornaszakasszal – Füzes köz – várhatóan a héten végeznek, a másodikkal tervek szerint a jövő hét végén.

A csatornarekonstrukciót követően indulhat az út és a járda felújítása és aszfaltozása. A teljes helyreállítás várhatóan karácsonyra befejeződik.

A munkálatokat az önkormányzat folyamatosan ellenőrzi a helyszínen.

Szentendre Önkormányzata

Fotó: szentendre.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni