Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Április 25. 12:12, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Cselgáncs Eb - Karakas-győzelemmel kezdtek a magyarok

Cselgáncs Eb - Karakas-győzelemmel kezdtek a magyarok

Karakas Hedvig győzelmével kezdődött meg magyar részről a vasárnapig tartó 62. cselgáncs Európa-bajnokság a budapesti Papp László Arénában.

Az 57 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar dzsúdós - aki térdműtéte után nemrég kezdte újra az edzéseket, és egy ideig bizonytalan volt az Eb-szereplése - első mérkőzésén a svájci színekben versenyző Larissa Csatarival találkozott. A Honvéd versenyzője fantasztikus buzdítást kapott a lelátókról, amelyeken - a világversenyekre nem jellemző módon - már kora délelőtt több százan foglaltak helyet. A tavalyi olimpián ötödik Karakas rászolgált a bíztatásra, űzte-hajtotta ellenfelét, akit kétszer is megintettek. A hajrában a magyar dzsúdós karfeszítést kezdeményezett, s a svájcit alighanem a meccs végét jelző dudaszó mentette meg a "lekopogástól".
A 44 ország 361 cselgáncsozójának részvételével zajló Eb nyitónapján hazai részről még Gorjánácz Zsoltért (66 kg), Zámbori Bencéért (66), Csernoviczki Éváért (48), Erdélyi Lilláért (48), Maros Barbaráért (52) és Szabó Katinkáért (57) szoríthat a publikum.

Címkék: Cselgáncs-Eb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.