Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 26. 11:41, péntek | Belföld
Forrás: mti

Csónakkal szállítottak migránsokat külföldi embercsempészek Zalába

Csónakkal szállítottak migránsokat külföldi embercsempészek Zalába

Vádat emeltek egy Lengyelországban élő tunéziai férfi ellen, aki társaival a Mura folyón át, csónakkal is csempészett migránsokat Magyarországra - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Jánky Judit közölte: a férfi 2020 júniusa és szeptembere között egy szintén Lengyelországban élő iraki állampolgárral együttműködve szervezte jelentős számú migráns szállítását az Európai Unió területére. A beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező külföldieket a Mura folyón át, csónakokkal szállították Magyarországra, majd innen tovább Szlovéniába vagy Ausztriába.

A vádlott és bűntársa irányításával a Muraszemenye közelében kialakított rejtekhelyen helyezték el a migránsokat, akiknek a szállítását ukrán állampolgárok, valamint további, a nyomozás során ismeretlenül maradt emberek végezték. A vádlott biztosította "előfutóként", szlovén rendszámú személygépkocsikkal a szállítások útvonalát.

A férfi által beszerzett csónakmotort és gumicsónakot is a Muraszemenye mellett kialakított illegális szálláson tárolták, azzal Horvátországból a határfolyónak számító Murán keresztül hoztak át az Európai Unióban beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező embereket.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett embercsempészet miatt emelt vádat a tunéziai férfi ellen. A későbbi felderítés eredményeként letartóztatott vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről való kiutasítását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során