Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Október 09. 09:21, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Decemberben nyithat Szentendre új patikája

Decemberben nyithat Szentendre új patikája

Elkezdődtek a napokban Szentendre új patikájának az építési munkái, a gyógyszertár pedig várhatóan decemberben meg is nyílik számos extraszolgáltatással, ezzel is megkönnyítve püspökmajoriak életét.

Másodjára lett eredményes az ÁNTSZ által gyógyszertár létesítésére kiírt pályázat Szentendrén, melyen Gregor Andrea szakgyógyszerész vállalkozása nyerte el az új gyógyszertár nyitásának lehetőségét. A korábbi terv szerint a V-8 uszodában bezárt patika helyén nyílt volna az új, ám, mivel az uszoda már más pályázóval szerződött le, ezért új helyszínt kellett keresni a gyógyszertárnak, ami a Barcsay iskolával szemben lesz.

Az üres ingatlanon a napokban el is kezdődött az építkezés. Az időjárástól illetve az egyes engedélyek beszerzésétől, hatósági ügyek intézésétől függően várhatóan már decemberben nyithat is a patika.

Az üzemeltető bízik abban, hogy a városvezetés pozitív hozzáállása megkönnyíti a közeli határidő betartását és legkésőbb december végén nyithat a gyógyszertár.

Dietz Ferenc polgármester pedig elmondta, hogy már hosszú ideje harcol azért, hogy ismét legyen patika a Püspökmajor-lakótelepen, mivel ez minden ott élőnek, de különösen az időseknek rendkívül fontos.

Szentendre új gyógyszertára minden nap 7 órától 21 óráig lesz majd nyitva, emellett pedig a tervek szerint bevezet egy 5 százalékos engedményre jogosító törzsvásárlói kártyát az OEP által nem támogatott termékek esetében. Ezenfelül a cég gyógyszerek házhoz szállítását is vállalja idősek és a mozgássérültek számára, valamint gyógyászati segédeszközöket is forgalmaz, illetve betegségspecifikus gyógyszerészi gondozást is nyújt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.