Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Június 18. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Diákönkéntesek segítik Szentendrére látogató turistákat

Diákönkéntesek segítik Szentendrére látogató turistákat

Programokat ajánlanak, segítséget, útbaigazítást nyújtanak a turistáknak, egyebek közt mindezeket végzik azok a diákönkéntesek, akik részt vesznek a múlt héten indult Tourist Police Szolgálatban Szentendrén.

Az országban már több városban is működik hasonló turistákat segítő rendszer, mely alapján Szentendre Tourist Police Szolgálat elnevezéssel indított programot. E során diákönkéntesek segítik útbaigazítani majd a városba látogató turistákat. A tanulók turisztikai, kulturális, környezetvédelmi és sport feladatokat látnak el a program részeként. A kezdeményezés a helyi rendőrkapitányság javaslata alapján, több intézmény közreműködésével jött létre.

A Tourist Police Szolgálat múlt csütörtökön kezdte meg működését, innentől kedve pedig a nyáron csütörtöktől szombatig fordulhatnak a diákönkéntesekhez problémáikkal a városba látogatók.

Az önkéntes munkára három középiskola 80 diákja jelentkezett, őket még május végén a Városháza dísztermében készítette fel a Tourinform Iroda vezetője, az önkormányzat munkatársa, a helyi rendőrkapitányság, a szentendrei mentőállomás, a Kulturális Kft. vezetője valamint a Ferenczy Múzeum munkatársa. A diákok az általános útbaigazítás és segítségnyújtás mellett a szentendrei programokat is ajánlják az idelátogatóknak.

A programban résztvevő partnerek:
Ferenczy Múzeum, Közterület-felügyelet, Szentendre Város Önkormányzata, Szentendrei Rendőrkapitányság, Szentendrei Kulturális Kft., Tourinform Iroda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt