Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Október 12. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Dömös-Szentendre kerékpárút

Dömös-Szentendre kerékpárút

Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke az EuroVelo6 kerékpárút Dömös–Szentendre szakaszának megvalósítása tárgyában egyeztető tárgyalást hívott össze a szentendrei Városházára.

A tárgyaláson részt vett Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztosa, Visegrád, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Szentendre polgármestere, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az érintett szakhatóságok képviselői.

Szabó István elnök röviden összefoglalta az érintett szakasz megvalósítása érdekében az eddigi fejleményeket.

Révész Máriusz kormánybiztos elmondta, hogy a Rajka – Budapest EV6 kerékpárút jelen pályázati ciklusban történő megépítése kiemelt fontosságú kormányzati szándék. A Dömös–Szentendre szakaszon két nyomvonal lehetősége merült fel, a Szentendrei – szigeten, illetve a jobb parton vezetve. A két nyomvonal közötti döntés meghozatalához költségbecsléssel kiegészített előterjesztést terjeszt a közeljövőben a Kormány elé.

A települések polgármesterei hangsúlyozták, hogy a kerékpárút-hálózat megvalósulását bármely nyomvonalon egységesen támogatják és szorgalmazzák, melyet az elmúlt időszakban több közös nyilatkozatban is megerősítettek. Ugyanakkor azt is fontosnak tartják, hogy mind a Duna jobb partján, mind a Szentendrei – szigeten lévő települések – ha ütemezetten is – biztonságosan elérhetőek legyenek kerékpárral.

Fotó: bikemag.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV