Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Május 16. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Egészség- és Sportnap Tahitótfaluban

Egészség- és Sportnap Tahitótfaluban

Az önkormányzattal közösen Egészség- és Sportnapot szervezett az Együtt Egymásért Dunakanyar Egyesület Tahitótfaluban, a Faluház, a Sportcsarnok és a Népház területén.

Tóth Evelin, az egyesület elnöke elmondta 2 évvel ezelőtt 10 tahitótfalui illetve leányfalui magánszemély alapította a szervezetet, amelynek elsődleges célja a környék rászorulóinak megsegítése. Bár a Dunakanyar nem tartozik Magyarország legszegényebb részei közé, azért vannak itt is rászoruló emberek - mondta a főszervező.

Az Egészség- és Sportnapon 4 helyszínen folytak az események. A Sportcsarnokban reggel kilenc órakor Langhoffer Klára Tahitótfaluban élő evezős olimpikon vezetésével zenés kardió edzéssel indult a program. Azt követően a Kisoroszi Judo és Kungfu Klub tartott bemutatót, majd kézilabda mérkőzések kezdődtek, amelyen a Pollack Mihály Általános Iskola tanárai, valamint jelenlegi, illetve egykori diákjai játszottak. A meccseket Paczor Vilmos testnevelő tanár vezette, aki kézilabda edzéseket tart gyerekeknek. A női sportok kedvelői Lakatos Linda hastáncoktatásán vehettek részt, a Vaczó-ikrek – Viki és Melinda - pedig kötélugrásra tanították a kislányokat.

Kora délután Kovács Laura és Sipos Ádám 7 kyus országos karate bajnokok tartottak edzést Sipos István vezetőedzővel, majd labdarúgó mérkőzések következtek, amelyeken lehetősége adódott a falu lakosságának, hogy játékos küzdelemben mérje össze erejét a település vezetőivel. Civilek futballoztak az önkormányzat csapata ellen, akik között ott volt Sajtos Sándor polgármester és Pálvölgyi Tamás képviselő is.

Közben a Faluházban Rikkerné Locher Krisztina családfelállító tartott előadást, majd Kováts Ildikó kineziológus játékosan elemezte a jelentkezők rajzait, valamint intimtornával kapcsolatban tartott konzultációt. Liptainé Székhelyi Fruzsina pedig masszírozással enyhítette a megfáradt testek fájdalmait. Közben a Népházban a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedésről és a bűnmegelőzésről tartottak vetítést, majd a gyerekek ezzel kapcsolatos kérdőíveket töltöttek ki. Az emeleten szemvizsgálatra lehetett jelentkezni. Az áprilisi napsütés kedvezett a kültéri programoknak. A Népház és a Faluház összenyitott udvarai is megteltek élettel. Sipos Lajosné Jola és Tallárné Rátkai Judit óvonők kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek, a felnőtteknek pedig Breznay Rubina a bőrápolással és a sminkeléssel, Csereklye Kinga fitness és wellness konduktor az egészséges életmóddal kapcsolatban adott tanácsokat.

Borosné Víg Andrea és Bartók Melinda szakképzett nővérek vércukrot és vérnyomást mértek, Póth Csabáné segítségével pedig az alapfokú újraélesztést lehetett elsajátítani. A szentendrei hivatásos tűzoltóknak köszönhetően a gyerekek ismerkedhettek egy tűzoltóautóval és különböző tűzoltási eszközökkel is. A tízpróba elnevezésű játékos vetélkedőn a résztvevők többek között egészségkvíz kitöltésében és sokféle sport-, illetve ügyességi feladatban mérték össze tudásukat.

A Sportcsarnokot a Népházzal összekötő árkádos folyosón helyi kézművesek árulták portékáikat. Ugyanitt Stein Tibor aurafotózást és -elemzést tartott, elmondta, hogy az elképzelésekkel ellentétben az aura nem egy misztikus, varázslatos dolog, hanem egy egyszerű fizikai jelenség.

A rendezvényre a szigetmonostori önkormányzat kölcsönadta a település elektromos buszát, amely egyébként hétköznapokon a gyerekeket szállítja iskolába. Most az érdeklődőket vitte Tahitótfalu területén egy körutazásra.

A szervezők azokra is gondoltak, akik a hosszú nap folyamán megéheztek. Bográcsban gulyáslevest főztek, amelyet bárki megkóstolhatott, illetve a büfében egészséges táplálékokat is vásárolhattak a vendégek. A nap végén a fáradalmakat Góczán Gabriella jógagyakorlataival vezették le a réztvevők. A rendezvény lebonyolítását az egyesület tagjain kívül számos önkéntes segítette. A Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványtól Csereklyéné Szente Ildikó, az általános iskolából pedig Matus Klára igazgató-helyettes, valamint Maróthi Ágnes tanárnő segédkezett. A rendezvényen Tahitótfalu polgármestere, dr. Sajtos Sándor is mondott beszédet, amelyben kiemelte, hogy az Egészség és Sportnap egy hiánypótló kezdeményezés a településen. Tóth Evelyn főszervező, az egyesület első nagyobb rendezvényét sikeresnek minősítette. Elmondta idén többek között egy esélyegyenlőségi napot és egy gyermektábort is szeretnének szervezni. Az utóbbin - a befolyt támogatásoknak köszönhetően - néhány rászoruló gyermek ingyenesen vehet majd részt.

Fotó: Danubia Televízió

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.