Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. Március 09. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Egy győzelem, egy vereség a serdülő kosarasok mérlege

Egy győzelem, egy vereség a serdülő kosarasok mérlege

Gödöllőre látogattak a Pest megyei bajnokság 6. fordulójában a Szentendrei Kosárlabda SE serdülő játékosai, akik a hazaiakat le is győzték, ám a Bicske ellen vereséget szenvedtek.

A Pest megyei serdülő bajnokság 6. fordulóját Gödöllőn rendezték meg. Sajnos megint nem sikerült teljes és a legjobb felállásban pályára lépni, különböző okok miatt: síelés, betegség, egyéb elfoglaltság stb.

Gödöllői SK - Szentendrei KSE 69-81 (20-23, 23-19, 10-19, 16-20)

A hazai csapat komoly magassági és erőfölényben volt a pályán, hiszen két 190 centiméter fölötti játékosuk is szerepelt, míg nálunk a legmagasabb játékosunk alig 180 centi. Szerencsére fiainknak helyén volt a szívük és nagyon bátran kosárlabdáztak. Ebben a játékrészben felváltva estek a kosarak és Török Boldizsár igazi vezéregyéniségünk lett, aki a jó védekezése mellett nagyon aktívan szerezte a pontokat is. Eredményes játé-kának köszönhetően a negyed végére 4 pontos előnyre tettünk szert.
A második negyedben is jól játszottunk és többször 6-7 pontos vezetésre is sikerült szert tennünk, de a hazai csapat nem adta fel és a félidő utolsó másodperceiben átvette a vezetést.
A harmadik negyedben egy nagyon motivált és elszánt szentendrei csapat ment ki a pályára. Az első percek-ben még felváltva estek a kosarak mindkét oldalon, de a 26. percben megtört a jég és egy 10-0-ás rohanás után átvettük a vezetést, melynek tudatában egyre magabiztosabban játszottunk és fokozatosan növeltük az előnyünket. A mérkőzés hátralévő részében magabiztosan tartottuk előnyünket és gyakran látványos és eredményes befejezésekre is futotta erőnkből. Az egész csapat nagy lelkesedéssel és nagyon jó formában játszott.
Külön dicséret Török Boldizsárnak, aki egymaga szerezte a pontoknak majdnem felét, és aki védekezésben is kiemelkedően teljesített.
Annál is értékesebb ez a győzelem, mert ugyanezt a csapatot ezelőtt 1 hónappal, semleges pályán kis szeren-csével sikerült 1 ponttal megverni, most pedig 12 ponttal bizonyultunk jobbnak, ráadásul hazai pályájukon.
Pontszerzők: Török Boldizsár 39p, Sipos Gergő 15p, Dávid András 10p, Szűcs Tamás 7p, Molnár Gellért 4p, Láloczki Levente 2p, Szőllőssy Bálint 2p, Szabó Áron 2p.


Szentendrei KSE - Radobasket Bicske 69-89 (14-18, 19-24, 16-24, 20-23)

A második mérkőzésen is folytatta a csapatunk jó játékát. Az első félidőben kiegyensúlyozott játék folyt a pályán és az ellenfél 9 pontos előnyével ért véget. Ebben a játékrészben leginkább az ellenfél fizikai fölénye bontakozott ki.
A második félidőben sem adtuk fel a mérkőzést, többször megközelítettük néhány pontra az ellenfelet, de a vezetést egyszer sem sikerült átvenni.
A mérkőzés végére csapatunkon meglátszott a fáradság, hiszen csak 9 játékos vett részt a mérkőzéseken és a második meccs végére mindenki elfáradt. Ezzel magyarázható a gyenge büntetőszázalék is.

Pontszerzők: Török Boldizsár 23p, Szűcs Tamás14p, Sipos Gergő 14p, Dávid András11p, Láloczki Levente 2p, Szabó Áron 2p, Szőllőssy Bálint 2p, Molnár Gellért1p.

Dicséretet érdemel az egész CSAPAT, nagyon jól játszottak a srácok és úgy láttam, hogy nem volt gond az akarással sem. Ami még pozitív volt, hogy egyre gyakrabban játszik a csapat fegyelmezetten és szervezetten
csapatjátékot.
Gratulálok mindenkinek!

Szép Márton
Edző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén