Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 02. 10:50, kedd | Belföld
Forrás: mti

Egy hónapig élt együtt áldozata holttestével egy pécsi gyilkosság vádlottja

Egy hónapig élt együtt áldozata holttestével egy pécsi gyilkosság vádlottja

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi férfi ellen, aki meggyilkolta lakótársát, majd egy hónapig lakott egy szobában a holttesttel.

A vádlott és a sértett régi ismerősök voltak, rendszeresen fogyasztottak együtt alkoholt. Az elkövető szívességi alapon lakott az áldozat lakásában – tájékoztatta a vádhatóság kedden az MTI-t.

Tavaly október végén a két férfi ittasan tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett. A vádlott megütötte, majd nagy erővel – késsel – mellkason szúrta a férfit. A padlóra zuhanó áldozatot a hátán is megszúrta, aki emiatt meghalt – derült ki a tájékoztatásból.
Az ügyészség közölte: két nappal a gyilkosság után a vádlott a holttestet egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte, majd a hullával egy lakásban lakott. November közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő medencére és köré mosószert szórt.

A vádlott később a holttestet a ház mögötti mocsaras területen akarta elrejti. Időközben az áldozat ismerősei többször érdeklődtek a sértett holléte felől. 2018. november végén a vádlottat meglátogatta egy ismerőse, aki „az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt” bejelentést tett a rendőrségen.

A holttestet a házkutatás során találták meg a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt