Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Szeptember 20. 08:05, péntek | Helyi
Forrás: honvedelem.hu/Kovács Dániel/Fotó: Dévényi Veronika

Egy hullámhosszon – tisztelgés a híradók előtt Szentendrén

Egy hullámhosszon – tisztelgés a híradók előtt Szentendrén

A híradók napja alkalmából rendezett szentendrei programsorozat az Altiszti Akadémia, amely a szakma képviselői a múlt és a jelen híradó katonái valamint Puskás Tivadar emléke előtt tisztelgett.

A szeptember 17-i rendezvény nem véletlenül kapta az „Egy hullámhosszon” elnevezést, hiszen az altiszti akadémia színháztermében több mint százan sorakoztak fel; a katonától a civilekig, a hallgatótól a tanárig, az amatőrtől a mérnökig - mindannyian a híradós szakma képviseletében. Megjelentek azok a nyugdíjasok is, akik az aktív szolgálatot követően sem váltak meg régi hivatásuktól, hanem bajtársi szerveződésekbe tömörülve, most is fenntartják az „összeköttetést” régi kollégákkal. Részt vettek a civil, és katonai híradóképzés vezetői, oktatói, hallgatói is, nemkülönben azoknak a cégeknek a képviselői, akik főfoglalkozásként, a mindennapi híradás biztosításában vesznek részt, akár a honvédséggel is együtt működve.

A rendezvényen megjelent az ország egyik legnagyobb rádió amatőr szervezete, és rajtuk kívül még megannyian, akik a híradást támogatják, vagy a híradásban dolgoznak civilként, vagy katonaként egyaránt.

Egy hullámhosszon – tisztelgés a híradók előtt Szentendrén

A szakmai utánpótlást biztosító Puskás Tivadar Távközlési Technikum zászlajának ünnepélyes „patkolásával” kezdődött a rendezvény, majd a résztvevők szakmai fejlődését szolgáló előadások következtek. A program érdekességeként az LGT együttes által a rádiózás 50. születésnapjára készített zeneszámban („Szól a rádió”) megénekelt Marcal János segédtiszt fia és unokája is jelen voltak, és emlékeiken keresztül bemutatták a rádiózás hőskorát.

Az előadások mellett kiállítások, technikai bemutatók is várták az érdeklődőket, ahol egymás mellett mutatkoztak be a múlt, a jelen, és a jövő híradó eszközei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt