Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 30. 07:50, szerda | Helyi

Egy mázsa ruhát ajándékoztak a DMRV Zrt. dolgozói a Topház Speciális Otthon lakóinak

Egy mázsa ruhát ajándékoztak a DMRV Zrt. dolgozói a Topház Speciális Otthon lakóinak

Egy mázsa ruhát ajándékoztak a DMRV Zrt. dolgozói a gödi Topház Speciális Otthon lakóinak. Az adományt Rácz Attila, a társaság stratégiai igazgatója és Szabó Veronika HR osztályvezető, esélyegyenlőségi referens adta át.

Embertől emberig érkezett az adomány. „Azon embertársunk segítése, aki vele születetten hordoz egy olyan problémát, aminek folytán nem tud a társadalomba teljes jogú tagként beilleszkedni, nem pusztán az állam, hanem mindannyiunk közös feladata. Ezt fedezték föl a DMRV Zrt. dolgozói is. A társadalom nagyon nehezen nyit, ezért is örültünk, hogy megláttak bennünket. Nagyon köszönjük az adományt, mert a több mint egy mázsa ruha a legjobb helyre került” – e szavakkal hálálta meg Formanek Tamás, a gödi Topház Speciális Otthon intézményvezetője a vízszolgáltató munkatársainak segítségét, akik egész éven át gyűjtöttek a gondozottak számára.

Az adományt a Topházban múlt pénteken, a vállalat minden dolgozója nevében Rácz Attila, a DMRV Zrt. stratégiai igazgatója és Szabó Veronika HR osztályvezető és esélyegyenlőségi referens adta át. Rácz Attila hangsúlyozta, hogy a gyűjtési akció igényét tavaly év elején maguk a dolgozók fogalmazták meg, a munkatársak önálló kezdeményezése volt. Ebben nagy szerepe van annak is, hogy a cég 2006 óta esélyegyenlőségi terv alapján dolgozik, 2009-ben megkapták a Social Label arany fokozatú minősítését is. Ez is mutatja, hogy a vízmű minden dolgozója elkötelezte magát e nemes társadalmi felelősségvállalás mellett, s ez tettekben is megnyilvánul. Szabó Veronika, a DMRV Zrt. esélyegyenlőségi referense az átadáskor kiemelte:

Számunkra nemcsak az a fontos, hogy a hátrányos helyzetű munkavállalóink számára biztosítsunk minél jobb körülményeket, hanem az is, hogy a környezetükben élőknek is tudjunk segíteni.”

A gyűjtésben a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány is közreműködött, akikkel a társaság évek óta nagyon jó viszonyt ápol, számos környezetvédelmi eseményen közösen vesznek részt. A civil szervezet képviseletében Bíró György is örömét fejezte ki a sikeres akcióval kapcsolatban, s hangsúlyozta, a DMRV Zrt. dolgozói, mint oly sokszor, most is önmagukat adták. S ez miért fontos?

Ez nem egy kampány, nem egy rendezvénysorozat, hanem emberek gondolatvilágának az átalakulása” - válaszolt az alapítvány munkatársa.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.