Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 09. 17:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Egy nap alatt 15 fokos melegedés volt

Egy nap alatt 15 fokos melegedés volt

Egy nap alatt mintegy 15 Celsius-fokot melegedett a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán, ahol arról is írtak, hogy nemsokára megérkezik a \"vénasszonyok nyara\".

Közölték: kedd hajnalban még északnyugati volt az áramlás, hideg levegő áramlott a térség fölé, ekkor mínusz 2 fokot mértek. Ezzel szemben szerdán ugyanabban az időpontban az alacsony szinteken fújó délnyugati szélnek köszönhetően már 12 fokot regisztrált a rádiószondás műszer.

Megjegyezték, hogy ez a jelenség egyébként nem extrém, frontok előtt és után igen gyakoriak a nagy és gyors hőmérsékletingadozások.

Egy korábbi bejegyzésében a meteorológiai szolgálat arról is írt, hogy nemsokára megérkezik a "vénasszonyok nyara".

Szerdán egy hullámzó front előoldalán átmeneti melegedés kezdődik, de a front hatására ez az enyhülés csütörtökön megtorpan, sőt kissé vissza is esik a csúcsérték.

Péntektől azonban ismét erősödik a nappali felmelegedés: a hétvégén, illetve a jövő hét elején előreláthatóan már 20 fok körül vagy kissé afölött alakulnak a maximumok. Emellett pedig jobbára napos, csapadékmentes idő ígérkezik, hajnalban és reggel néhol ködfoltokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt