Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 10. 08:55, szerda | Helyi
Forrás: lvp/szentendrei rendőrség

Egy rendőr két fogás – akcióban a budakalászi körzeti megbízott

Egy rendőr két fogás – akcióban a budakalászi körzeti megbízott

Ingyen tankoló tolvajt és társát valamint két drogot fogyasztó besurranót is fogott a budakalászi körzeti megbízott a közelmúltban. Utóbbi esetben megpróbáltak elmenekülni a gyanúsítottak, de végül nem sikerült.

A Szentendrei Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást B. Mihály 23 éves budapesti és L. László 36 éves maglódi lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi a 2013. november 13. és 2014. július 30. közötti időszakban több alkalommal tankolt az általuk használt autóba különböző benzinkutaknál, majd fizetés nélkül elhajtottak. Lebukásukat az autók rendszámtáblájának lecserélésével próbálták meg elkerülni.

Barna Szabolcs főtörzsőrmester körzeti megbízottnak sikerült megállapítania az egyik gyanúsított kilétét és a férfit augusztus 22-én előállította Szentendrei Rendőrkapitányságra. A körzeti megbízott megtalálta a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépkocsit is.

B. Mihály gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Kiderült az is, hogy a lopást L. Lászlóval követte el.

Barna Szabolcs főtörzsőrmester augusztus 31-én Budakalászon látott el szolgálatot, amikor figyelmes lett egy Budapest irányába közlekedő személyautóra. A járművezetőt felismerte és igazoltatni akarta. A járművezető észlelve a rendőrt, gyorsított és menekülésbe kezdett, majd Budapest területén megcsúszott az úton, a padkának ütközött és megállt. Barna Szabolcs főtörzsőrmester társával együtt a járműhöz sietett és intézkedés alá vonta annak vezetőjét és a 34 éves budapesti N. Lajost és 33 éves dunakeszi társát, B. Istvánt.

A két rendőr tudomással bírt róla, hogy aznap korábban ismeretlen tettesek besurrantak egy budakalászi ingatlanba, ahonnan egy táskát tulajdonítottak el a benne levő értékekkel, készpénzzel együtt. A két férfit ugyanolyan gépkocsival látták elhajtani, amilyennel N. Lajos és társa menekült. A táskát a gyanúsítottak később még Budakalászon eldobták, azonban abból hiányzott 4.000 Ft. A két körzeti megbízott átvizsgálta a férfiak ruházatát, B. István zsebéből pedig előkerült az ellopott pénz.

A két férfit ezt követően a Szentendrei Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A szentendrei rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették augusztus 31-én, előzetes letartóztatásukat szeptember 3-án rendelte el az illetékes bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: