Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Június 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyelőre nem lesz rendszámcsere

Egyelőre nem lesz rendszámcsere

A szakminiszter jelenleg nem tartja időszerűnek, hogy területi rendszámra cseréljék a közúti járművek rendszámait. Mindez egy írásbeli parlamenti válaszból derül ki. Németh Lászlóné tavaly ősszel - szintén egy írásbeli válaszban - azt közölte, hogy a kormány pozitív döntése esetén felmenő rendszerben vezethetik be a területi alapú rendszámokat, és azok előnyeire is kitért.

A parlamenti honlapon olvasható dokumentumban a miniszter azt közölte: a területi rendszámok bevezetésével összefüggő cserék végrehajtásával kapcsolatban az előzetes vizsgálatokat, szakmai egyeztetéseket más tárcák képviselőivel együtt végezték el. Ennek során egyértelművé vált, hogy a lakosság és a vállalkozások széles körét érintő jármű átrendszámozások elindítása csak akkor lehet gördülékeny, ha a végrehajtásra folyamatos járműhasználat mellett van lehetőség.

Figyelemmel kell lenni arra is - folytatta -, hogy a rendszámcseréből következő, különböző típusú és tartalmú nyilvántartások felülvizsgálatára legyen elegendő felkészülési és végrehajtási idő. Rámutatott: a közigazgatás korszerűsítése érdekében már létrehozott szervezeti változások új helyzetet teremtettek a közlekedési igazgatási eljárások lefolytatásában is. Az egyes hatásköri és illetékességi szabályok változása és az átrendszámozásból adódó ügyintézési feladatok megnövekedése a kapcsolódó hatósági eljárások lefolytatásának idejét jelentősen meghosszabbítaná, ami akadályozná a jogszerű járműhasználatot - írta a miniszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.