Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Február 24. 12:48, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Egymást követik a felmondások az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségben

Egymást követik a felmondások az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségben

A takarékszövetkezeti szektor és a tagság érdekeivel ellentétesnek tartják az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) korábbi hónapokban folytatott negatív sajtókommunikációját azok a vezető állású tisztségviselők, akik az elmúlt napokban mondtak le - olvasható az integráció blogján hétfőn közzétett közleményben.

A magyartakarek.blog.hu szerint a lemondott vezetők nem tudtak azonosulni az OTSZ "negatív kommunikációjával".
A blogon közöltek szerint lemondott egy elnökségi tag, a felügyelőbizottság elnöke és egyik tagja, illetve felmentését kérte Varga Antal, az OTSZ ügyvezető igazgatója.
A blognak Sebestyén István, a felügyelőbizottság elnöke, Pénzes Lászlóné felügyelőbizottsági tag és Vida József elnökségi tag is megerősítette felmondásának tényét.
A két vezető indoklásában leszögezte: hogy nem szolgálja a takarékszövetkezeti szektor érdekeit az OTSZ, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elmúlt hónapokban folytatott kommunikációja, azzal nem tudnak azonosulni, ezért döntöttek a felmondás mellett.
A közlemény idézi Vida Józsefet, az OTSZ elnökségi tagját aki elmondta: a VOSZ-hoz kiszervezett, de az OTSZ-nek tulajdonítható negatív kampány jelentősen csorbítja a hazai takarékszövetkezeti rendszerbe vetett betétesi és részjegyesi bizalom fenntartását.
Hozzátette: az elmúlt időszakban az OTSZ által ellátott érdekképviseleti feladatok nincsenek arányban a takarékszövetkezetek összesen több százmillió forintos éves befizetéseivel. Véleménye szerint a szövetség segíthetné a takarékszövetkezetek jogszabályi megfelelését és működését és vállalnia kellene az oktatás megszervezését is.
A Takarékbank értékesítéséről szólva Vida József úgy vélekedik: több konstrukcióra is lehetőség volt ahhoz, hogy a szektor érvényes pályázatot adjon be, igaz, annak elkészítése sok munkát és időráfordítást igényelt volna.
Az OTSZ vezetése sajnos a legegyszerűbb megoldást választotta, noha a Takarékbank alapszabálya nyár óta ismert volt - tette hozzá.
Sebestyén István szerint a szektorban zajló folyamatok nagymértékben megnövelik mind a szektor, mind az egyes takarékszövetkezetek versenyképességét, elérhető közelségbe hozzák a korábbi üzleti együttműködés kitűzött céljait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket