Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 31. 07:35, péntek | Helyi
Forrás: Szentendrei Kapitányság

Együtt italoztak, majd verekedtek és kirabolta

Együtt italoztak, majd verekedtek és kirabolta

Vádemelési javaslattal befejezték a nyomozást a szentendrei rendőrök annak a férfinak az ügyében, aki még tavaly ősszel verte meg és rabolta ki italozás után cimboráját.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott rablás bűntett és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Zsolt 31 éves szentendrei lakos ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsított 2013. október 16-án 22 óra körüli időben együtt italozott egy szentendrei vendéglátóhelyen a sértettel. Kis idő elteltével P. Zsolt minden előzmény nélkül kitépte ismerőse nyakából az arany nyakláncát, amit a sértett megpróbált visszakérni. A 31 éves férfi nem tett eleget a kérésének, ehelyett több alkalommal ököllel megütötte a sértett mellkasát, majd dulakodni kezdtek. Viselkedésük miatt a vendéglátóhely tulajdonosa mindkét férfit távozásra szólította fel. Ezt követően P. Zsolt és a sértett az utcán újra dulakodni kezdtek, melynek során a gyanúsított többször megütötte az időközben földre került férfit, majd elvette tőle a készpénzét és a mobiltelefonját. A bántalmazás következtében a sértettnek orvosi ellátást igénylő sérülése keletkezett.

A szentendrei rendőrök a feljelentés adatai alapján két nappal később a lakásán elfogták P. Zsoltot, akit a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállítottak és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgattak ki. Az illetékes bíróság 2013. október 21-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A gyanúsított ellen - fogva tartása mellett - folytatott büntetőeljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Szentendre Járási Ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.