Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Július 15. 13:03, szerda | Helyi

Ekcéma kezelése: segítünk, mire figyeljen!

Ekcéma kezelése: segítünk, mire figyeljen!

Bár a nyár elsősorban a napvédelemről és annak bőrkárosodásoktól való megóvásáról szól, de van egy olyan bőrprobléma, mely nem válogat, és bizony évszaktól függetlenül bármikor előfordulhat.

Nem más ez, mint az ekcéma, mely a rendkívül kellemetlen viszketés mellett a megjelenés elcsúfítása miatt is mindenképpen szót érdemel.

A hillvital.hu szakemberei úgy vélik, hogy az ekcéma kezelése során megéri a gyógynövények felhasználásával készült termékek mellett dönteni, ugyanis ezeket mellékhatások nélkül használhatjuk még hosszú távon is. Cikkünkben most néhány hasznos tanáccsal szeretnénk szolgálni mindazoknak, akik fontosnak tartják, hogy a viszketési rohamokkal járó betegség elkerülje őket, vagy ha már megjelent, akkor minél gyorsabban meg lehessen szabadulni a tünetektől.

Csak óvatosan a vegyszerekkel!
Számos bőrbetegségről kiderült már, hogy a háttérben a legyengült immunrendszer áll. Ilyen szempontból a súlyfelesleg és az elsavasodott szervezet jelentős kockázati tényezőnek számítanak. Hasonlóképp sok gondot okozhat, ha nem elég körültekintően választjuk meg a tisztálkodó szereket, vagy a mosóport. A bőr irritációját nagyon nehéz lesz megszüntetni, ha nincsen tisztában azzal, mi váltotta ki azt. Éppen ezért fontos, hogy az ekcéma kezelése során lehetőleg cserélje le a túlillatosított, mesterséges adalékokat tartalmazó tusfürdőket, szappanokat, és helyettük részesítse előnyben a teljesen természetes alapanyagokat.

Vakaródzás? Felejtse el!
Az ekcéma tünetei közül a gyulladás és a kivörösödött bőrfelület mellett a viszketés az, ami a leginkább próbára teszi a betegeket. Az a baj ezzel, hogy egyfajta ördögi kör, ugyanis ha a rohamokban előtörő viszketés során a vakaródzással felsérti a beteg az egyébként is gyulladt részeket, ami csak tovább súlyosbítja a helyzetet, és persze meghosszabbítja a gyógyulás idejét. De mit tehetünk, ha egyszerűen nem tudunk ellenállni a vakaródzásnak? Fontos az önuralom, de saját dolgunkat könnyíthetjük meg, ha olyan készítményeket használunk, amelyek enyhítik a viszketést. Hasznos, ha rövidre vágja a körmeit, és pamut ruházatot visel az ekcémával érintett felület fölött, ami kevésbé irritáló.

Hidratálás minőségi készítményekkel
Bőrünk a túl kevés folyadékbevitel, a környezeti hatások, a forró víz, vagy egyszerűen csak genetikai okok miatt gyakran kiszáradhat. Fontos tehát, hogy napi szinten gondoskodjon a hidratálásról. Korántsem mindegy azonban az, hogy milyen alapanyagokat használ ehhez. A kamilla, az aloe vera, vagy például a körömvirág olyan értékes hatóanyagok, melyeket érdemes bevetni az ápolt, puha, hidratált bőr érdekében. Legjobb, ha minden tusolás után gondoskodik bőre átkenéséről, és a forró kádfürdőkről inkább lemond.

Ha már felütötte fejét az ekcéma, akkor természetesen nem elég a hidratálás, hanem kifejezetten a gyógyulást elősegítő készítményekre van szükség. A holt-tengeri iszapos termékek, vagy a kátrányt tartalmazó típusok remek választásnak bizonyulnak, de a lóbalzsam, vagy a shea vaj is bevethető a gyulladás csökkentése, az ekcéma kezelése érdekében.

Megelőzés immunerősítéssel
Fontos, hogy a bőrbetegség kialakulásának kockázatát a minimálisra csökkentse, s ebben jelentős szerep jut a szervezet általános egészségi állapotának. A minőségi, tiszta tápanyagok fogyasztása, a súlyfelesleg leadása és a méregtelenítésről is gondoskodó rendszeres testmozgás olyan fontos tényezők, melyek mellett semmiképpen nem mehet el akkor, ha életmódváltásról van szó. A megfelelő étrend-kiegészítők és a természetes összetevőket tartalmazó készítmények remek választásnak bizonyulnak mind az ekcéma kezelése, mind annak megelőzés során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: