Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Április 04. 12:21, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotók: szentendreihirek.hu

Életmentésért - defibrillátor került a szentendrei végállomásra

Életmentésért - defibrillátor került a szentendrei végállomásra

Életmentő készülék, egy defibrillátor került a HÉV H5 vonalának szentendrei végállomására, köszönhetően annak, hogy együttműködési megállapodást írt alá Szentendre és a BKV.

Dietz Ferenc polgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója ma délelőtt a szentendrei HÉV végállomásán sajtótájékoztatón írta alá a város a közlekedési társaság együttműködési megállapodását, amelynek keretében egy korszerű defibrillátor készülék került a HÉV szentendrei végállomására.

Szentender, HÉV, végállomás, BKV, együttműködés, defibrillátor,

Hála a Jóistennek ez idáig még nem kellett használni a készüléket, de a tudatos városfejlesztés nem csak nagyberuházásokból áll, hanem a meglévő kis dolgokra való odafigyelésből is. Reméljük, hogy ezután sem lesz szükség a készülék használatára, de ha valaki mégis rászorul, akkor biztonságos és szakszerű segítséget tud kapni a mentők kiérkezéséig. Fontos, hogy odafigyeljünk a lakosságra, különösen az idősebb generációra, akik fokozott veszélynek vannak kitéve a szív és érrendszeri problémákat illetően”- mondta Dietz Ferenc polgármester.

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója ezt követően kifejtette, hogy szeretnének minél több településsel olyan jó együttműködést kialakítani, mint Szentendrén. Mint a vezérigazgató hozzátette, a defibrillátor kihelyezése egy fontos lépés, melyet remélhetőleg több, az utasok kényelmét és komfortérzetét javító változtatás követ majd úgy, ahogyan azt a polgármester kezdeményezte a BKK elnökénél, Vitézy Dávidnál. A fejlesztési elképzelések között van egyebek mellett a rövidebb menetidő, új ülések, több férőhely a biciklik szállításához, ingyenes WIFI.

Szentendre, defibrillátor, szentendrei HÉV, végállomás, együttműködés, BKV

Az eseményen végül Pázmány Annamária a Szentendrei Rendelőintézet igazgatója köszönte meg a város odafigyelését, valamint a BKV együttműködését.

Szívroham esetén a kiérkező segítségig minden perc 10 százalékkal csökkenti az életben maradás esélyét, ezért különösen fontos, hogy kellő időben és szakszerűen tudjunk segíteni. Ez a készülék alkalmas rá, hogy a megfelelő ellátásig életben tartsa a beteget”- hangsúlyozta az igazgató asszony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni