Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Április 18. 09:21, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Elevenek az éremszerzésben – szentendrei úszósikerek

Elevenek az éremszerzésben – szentendrei úszósikerek

Tizenegy arany, hét ezüst és öt bronzérmet zsebeltek be az Elevenek SE úszópalántái a közelmúltban. Az ifjú tehetségek két versenyen is sikeresen helytálltak.

Az Elevenek SE fiatal úszói március végén két megmérettetésen is medencébe ugrottak. Előtt március 23-án Szentendrén, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban szervezett városi úszóversenyen, melyen az Elevenek a saját iskolájukat képviselték sikeresen.

Az első osztályban Rácz-Érsek Lili háromszor állhatott a dobogó legfelső fokán, miután nyert a gyors, mell és hátúszásban is, de mellette Berényi Zoé is aranyérmes lett váltóban. A másodikosok között Kákai Ákos gyorsúszásban ezüstérmet, míg váltóban bronzérmet szerzett, mellette pedig Földi Partrik ugyancsak a dobogó alsó fokára állhatott gyorsban. A hátúszók közt Szántó Bálint és Turcsányi Petra is egyaránt harmadikként zárt. A harmadik osztályosok versenyében Domján Dávid mindent vitt, mindhárom számban ugyanis aranyérmes lett. Sőt mellette a negyedikesek közt még egy ezüstöt is bezsebelt váltóban. Ebben a korosztályban Kiss-Haypál Gergely is ezüstérmet szerzett szintén váltóban.

A hazai pálya után következet március 29-én a legkisebbeknek a Margitszigeti Nyuszi Kupa, melyen szintén remekül teljesítettek a fiatal szentendrei úszók. Rácz-Érsek Lili ismét triplázott, mivel ezen a megmérettetésen is három aranyéremmel zárt (gyors, mell, hát). Mögötte három ezüstöt szerzett Dömötör Emma Luca a három versenyszámban, míg Árvay-Nagy Áron egy bronzérmet hát-, egy ezüstérmet pedig gyorsúszásban szerzett. Mindezt pedig Masszi Noel még megkoronázta egy hátban kivívott első hellyel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.