Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 30. 14:33, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Elhagyhatta a kórházat a csőbe szorult kínai csecsemő

Elhagyhatta a kórházat a csőbe szorult kínai csecsemő

Kiengedték a kórházból a Kelet-Kínában korábban egy vécélefolyó csövébe szorult csecsemőt. Anyja ellen nem indítanak eljárást - jelentette a helyi média csütörtökön.

Az inkubátora nyomán 59-es babának nevezett 2,8 kilogrammos gyerekért, aki lényegében komoly sérülés nélkül megúszta, az anyja, a nagyszülők és a valószínűsített apa mentek be a kórházba. A hatóságok elfogadták, hogy az újszülött véletlenül csúszott egy lakóház nyilvános vécéjének lefolyójába.
Csöcsiang tartomány Pucsiang megyéjének rendőrsége megállapította, hogy a 22 éves nő volt az, aki értesítette a ház gondnokát a "balesetről", arról, hogy egy "macskanyávogásra emlékeztető" hang hallatszik a cső egyik negyedik emeleti fordulójából. Csak ezután hívták ki a rendőrséget és a tűzoltóságot.
A körülbelül 10 centiméter átmérőjű vezetékbe szorult pici gyereket csövestül vágták ki majdnem egy órán keresztül, majd csaknem két órán át tartó fűrésszel és csipeszekkel végzett "műtéttel" szabadították ki. A mama másokkal együtt aggódva nézte végig a házbeli mentést, de senki nem fogott gyanút.
A rendőrség megállapította, hogy a nő kezdetben félelemből maradt a háttérben, majd miután bérelt szobájában gyanús vérnyomokat és gyerekjátékokat találtak, bevallotta, hogy ő az anya. Azt állította, hogy a csecsemő, akit részben még méhlepény borított, eltűnt a hagyományos vécé vezetékében és hiába próbált utánanyúlni.
Azt is elmondta, hogy egy rövid kapcsolat után lett terhes, de állapotát eltitkolta a családja elől és környezetében; bő ruhákban járt, hasát lekötötte.
A nő hajadon, a vele a kórházba érkezett férfi apasági vizsgálatot kért. Mint nyilatkozta, amennyiben bebizonyosodik, hogy ő a gyerek apja, kész a családot támogatni.
A hatalmas belföldi és nemzetközi visszhangot kiváltott eset kapcsán Kínában több százezer blogbejegyzés született. Mivel a többség rendkívül indulatosan ítélte el az anyát, vélhetően ez is indokolta, hogy nevét, személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Voltak olyanok is, akik örökbe fogadták volna a gyermeket, mások ruhát, tejport vittek a kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése