Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 16. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai feljesztés: 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból Tiszabecsen, Szabolcsveresmarton, Rakamazonés Tokajban egyebek mellett víziturisztikai megállóhelyek jönnek létre

- közölte a Bejárható Magyarország Sportüzemeltetési Nonprofit Kft., a projekt konzorciumvezetője az MTI-vel.

A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben a fejlesztéssel a Tisza felső szakasza alkalmassá válik arra, hogy népszerű, minőségi szolgáltatásokat biztosító hazai víziturisztikai attrakció legyen a jövőben. A Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló fejlesztés előkészítése 2018 októberében indult.

A projektet konzorciumi formában valósítja meg a Bejárható Magyarország Sportüzemeltetési Nonprofit Kft. mint konzorciumvezető, és a konzorciumi tagok, közöttük Döge Község Önkormányzata, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Felső-tiszai Vízitúra Sportegyesület és a Zempléni Zenit Alapítvány. A projekt célja a korábbi fejlesztésekhez kapcsolódva a Felső-Tisza vízi turizmusának fejlesztése. A korábbi évtizedekben hagyománnyá vált tiszai vízitúrázás feltételei javulnak a Tisza-vidék vízi turizmus fejlesztéshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.

A pályázatban Szabolcsveresmarton a hazai forrásból létrehozni tervezett csónakház, csónaktároló és közösségi tér környezetének kert- és területrendezésére kerül sor, és elkészül a megközelíthetőséget biztosító út és a parkoló. Két víziturisztikai megállóhely újul meg Tiszabecs és Rakamaz területén, Tokajban szórakoztató víziturisztikai eszközöket vásárol a konzorcium vezetője.

Ezek mellett garantált programcsomagokat alakítanak ki a projektben résztvevők más, a kiemelt turisztikai térségben elérhető attrakciókkal együttműködve. Példaként említik a Tiszabecstől Tivadarig elnevezésű 3 napos klasszikus Tisza-túrát, vagy a Rétköz természeti értékei - Madármegfigyelő túra SUP deszkán programot, vagy a Hegyalja történelme aktívan - kerékpár és kenutúra a Hegyalján című programot.

A projekt várhatóan 2020. szeptember 30-ra fejeződik be, a helyi turisztikai attrakciók megújulásával a térségben működő turizmussal, vendéglátással foglalkozók várhatóan magasabb látogatószámmal, nagyobb kereslettel számolhatnak - közölték. A projektről bővebb információt a www.bjmokk.hu oldalon olvashatnak.

Címkék: tisza, turizmus, víz, vízi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.