Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 30. 13:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy nevelt lányait zaklató férfit

Elítéltek egy nevelt lányait zaklató férfit

Nevelése alatt álló lányok sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt első fokon tizenöt év börtönre ítélt egy pedofil férfit a Budapest Környéki Törvényszék.

A törvényszék csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében a történteket felelevenítve azt írta: a vádlott és élettársa együtt nevelte két közös lányát és az nő korábbi házasságából született, 12 évesnél fiatalabb két kislányt. A vádlott 2016 márciusa és 2019 májusa között többször szexuálisan zaklatta kisebbik nevelt lányát, majd 2018 nyara és 2019 májusa között az idősebbet is.

A kislányokat többször megfenyegette, hogy ha beszélnek a történtekről, megveri őket, emiatt sokáig nem mertek szólni az édesanyjuknak. Amikor végül mégis elmondták neki, az anya feldúlva mesélte el egy ismerősének, aki tavaly augusztusban feljelentést tett a férfi ellen.

A döntés ellen az ügyész súlyosításért, súlyosabb jogi minősítés és foglalkozástól eltiltás kiszabásáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlottat letartóztatását a bíróság fenntartotta, és - a szabadságvesztés kiszabása mellett - kötelezte több mint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére