Városlista
2021. május 11, kedd - Ferenc

Hírek

2021. Március 12. 13:08, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy százmilliós kárt okozó békési bűnbandát

Elítéltek egy százmilliós kárt okozó békési bűnbandát

Börtön-, illetve pénzbüntetésre ítélt a Gyulai Törvényszék egy bűnbandát, amely közel másfél év alatt több mint százmillió forint kárt okozott több gazdasági társaságnak és vállalkozónak.

A Békés Megyei Főügyészség pénteken az MTI számára eljuttatott közleményben azt írta, a csalások zömét egy 36 éves, többszörösen büntetett előéletű csanádpalotai és egy 42 éves, visszaeső békéscsabai férfi követte el, aki hét bűnsegédet is beszervezett maguk mellé. Megjegyzik: a bűncselekményekben további, ismeretlenül maradt személyek is részt vettek.

2016 februárjától 2017 június végéig 32 üzletszerűen elkövetett csalást és a 10 rendbeli pénzmosást követtek el. Telefonon vagy e-mailben vették fel a kapcsolatot az ország különböző pontjain tevékenykedő cégekkel és vállalkozókkal, és egy ismert, az adott cég profiljához illeszkedő gazdasági társaság nevében kedvezményes áron kínáltak számukra különféle termékeket.

A cégek és vállalkozók a megrendelések ellenértékét előre átutalták a bűnsegédek által nyitott számlákra, akiket a banda "vezetői" vagy munkavállalás címén, vagy anyagi részesedés fejében vettek rá a közreműködésre.

A csalók a sértettek egy részét azzal keresték meg, hogy egyik gazdasági partnerük bankszámlaszáma megváltozott és a továbbiakban új - az elkövetők által megadott - számlaszámra kérték az utalásokat.

A Gyulai Törvényszék hét elkövetővel szemben másfél év és 9 év közötti időtartamú börtönbüntetéseket szabott ki, két esetben a büntetés végrehajtását próbaidőre felfüggesztette; egy terheltet pénzbüntetésre ítélt. Egy elkövetővel szemben, annak súlyos betegsége miatt, később ítélkezik a bíróság - írják. A bíróság ezen felül 105 millió forint erejéig kötelezte az elkövetőket az okozott kár megtérítésére.

Címkék: ítélet, békés, banda

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 10. 18:10, hétfő | Kék hírek

Százmilliós adócsalás miatt vádat emeltek egy tatai cég vezetője ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben,

2021. Május 10. 15:01, hétfő | Kék hírek

Spanyolországból hozták haza az álrendőr fegyveres rablót

Eredményes kiadatási eljárást követően a Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a román férfit, aki magát rendőrnek álcázva állított meg egy autót, és rabolta ki az utasait.

2021. Május 10. 01:46, hétfő | Kék hírek

Megfojtotta anyját a nő, lezárta a nyomozást a rendőrség

A nő szilveszter hajnalán fojtotta meg anyját a közös óbudai lakásukban. A rendőrök most zárták le az ügyében a nyomozást.

2021. Május 09. 07:35, vasárnap | Kék hírek

Több mint hat és félmillió forintot csalt ki ismerősétől

A szekszárdi rendőrök befejezték a csalás bűntett miatt indított nyomozást.