Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 09. 10:25, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: szentendreihirek.hu

Elkezdődött a beszakadt csatorna javítása – lezárva a Dunakorzó

Elkezdődött a beszakadt csatorna javítása – lezárva a Dunakorzó

Elkezdte ma a vízmű az április 24-én beszakadt csatorna javítását és cseréjét a Dunakorzón, melyet a munkálatok idejére, várhatóan két hétre, lezárt a társaság a forgalom elől.

Beszakadt a Dunakorzón a Teátrum parkolónál, a révállomás közelében az útburkolat, írtuk még április végén. Azt követően szakemberek vizsgáltak ennek okát, mely során kiderült, hogy a Dunakorzó alatti szennyvízcsatornának ez a szakasza korrózió miatt omlott be és mosta alá az úttestet.

Mivel a csatorna régi technikával készült, ezért a szakemberek teljes szakaszát, 40 méter hosszan kicserélik a Rév utcától délre. A környéken élőknek nem kell hasonló esetre számítaniuk, korábban már ugyanis az érintett szakasz előtt és után is kicserélte a vízmű a csatornarendszert.

Az előzetes tervek szerint a munkák nagyjából két hétig tartanak majd, ezalatt pedig a forgalmi rend jelentősen megváltozik:

• lezárják a Dunakorzót a Napórás Ház és a Rév utca között
• helyreállítják a kétirányú forgalmat a Péter Pál utca és a Napórás Ház között (visszafordulási lehetőséget alakítanak ki a munkaterületet védő kerítés visszahúzásával)
• a Jókai utca és a Péter Pál utca között továbbra is megmarad a kizárólag északi irányú forgalom, hiszen itt rézsűburkolási munkák folynak
• a forgalmi rend változása miatt a Dunakorzót kizárólag a Péter Pál utca – Kucsera Ferenc utca útvonalon lehet elhagyni autóval

A forgalmi rend változások ellenére a Teátrum parkoló zavartalanul üzemel, a DMRV szakemberei pedig hétvégén is dolgoznak a hiba elhárításán, hogy mihamarabb visszaállhasson a rend a Dunakorzón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.