Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 09. 13:56, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött a kampánypénzek ellenőrzése

Elkezdődött a kampánypénzek ellenőrzése

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az adatbekérésekkel megkezdte az idei országgyűlési választáshoz kapcsolódó ellenőrzéseit.

Az ÁSZ hétfőn az MTI-vel közölte: a vonatkozó törvényi előírás értelmében az április 8-i választást követő egy éven belül ellenőrzik a választáson mandátumhoz jutott jelöltek, valamint az egy százalék feletti listás eredményt elért jelölőszervezetek elszámolásait.

A kampánypénzek ellenőrzése során az ÁSZ minden esetben utólagos pénzügyi szabályszerűségi ellenőrzést végez, amelyet a jelöltek és jelölőszervezetek elszámolásaira, bizonylataira, egyéb dokumentumaira, valamint közzétett adataira alapoz.

Emlékeztettek arra, hogy februárban részletes tájékoztatót tettek közzé a kampánypénzek ellenőrzéséről. Ez az általános tudnivalók mellett bemutatta a számvevőszéki ellenőrzés szempontjait, az elszámoltatás általános követelményeit, kitért a kampányra fordítható összegek értékhatára betartásának ellenőrzésére és arra is, hogy a jelölteknek és jelölőszervezeteknek milyen dokumentumokat, elszámolásokat, bizonylatokat kell az ÁSZ rendelkezésére bocsátani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.