Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2019. Október 09. 17:05, szerda | PR

Előszoba bútor – a szétszórt emberek megmentője?

Előszoba bútor – a szétszórt emberek megmentője?

A rossz memória és a feledékenység meg tudják keseríteni az ember és környezete életét – attól függően, hogy a tünetek milyen súlyosan vannak jelen.

Sosem találod a kulcsodat? Szétszórt vagy? Úgy érzed, hogy egyszer a fejedet fogod elhagyni? Sajnos napjaink rohanó világában sokan érzik azt, hogy szétforgácsolódnak a mindennapi teendők, munka és magánélet közt; hogy semmire sincs elég idő. Teendőink listája végtelen, és agyunk nem győz priorizálni, logisztikázni és szelektálni a túl sok információ közül.

Az első jótanács, amit ilyenkor adni szoktak a „ne stresszelj annyit!” hasznos tanácsa, amit, természetesen nem olyan egyszerű megfogadni, mint tanácsolni.
A memória élesítésére, fejlesztésére rengeteg tippet olvashatunk, ám szétszórtság esetén nem is feltétlen a memóriával van a gond, hanem annál inkább beszélhetünk figyelmetlenségről.

Az ok: a figyelmetlenség

Figyelmetlenség esetén a probléma abban gyökeredzik, hogy nem vagyunk jelen a pillanatban, amelyben cselekszünk. Lehet, hogy épp egy múltbéli történeten rágódunk, vagy egy jövőbeli esemény lehetséges kimeneteleit gondoljuk végig. Akárhogyan is van, nem arra figyelünk, amit teszünk, így kimarad, elmarad annak az információnak a tárolása, melyet épp megélünk.

TIPP: Kissé szájbarágósnak tűnhet, de próbáljuk meg a mindennapi rutinteendők közt tudatosítani, hogy éppen mit csinálunk, akár egy belső „kimondott” mondattal erősítsük meg azt. Például: „Felteszem a kocsikulcsot a polcra.” Ezzel a módszerrel jól fejleszthető a figyelem fenntartása, jelenben tartása. Ha sikeresen alkalmazzuk, akkor természetesen egy idő után akár el is hagyhatjuk a belső monológokat.Segíts magadon: tárolás és rendszerezés!

A szétszórt emberek egyik legjobb barátja lehet a rendszer és a megfelelő, következetes tárolás. Sokkal kisebb ugyanis az esélye annak, hogy fejvesztve keressük indulás előtt a kocsikulcsot, ha azt mindig ugyanoda helyezzük vissza.

A legpraktikusabb, és legnagyobb segítség egy jól megválasztott előszoba bútor lehet. Az előszoba az első helység, melybe hazaérve lepakoljuk ruháinkat, kulcscsomónkat, táskánkat, sapkát, kabátot, és a millió egy, épp a kezünkben lévő használati tárgyat. Egy praktikus gardrób, elemes előszobafal, egy jól elhelyezett fogas, egy mutatós cipős szekrény akár egy keskeny előszobában is elfér, és rengeteget segít az egyébként elkallódni hajlamos apró-cseprő dolgok tárolásában. Így jelentősen csökkenthető a reggel, indulás előtt bosszankodással töltött órák száma.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 19:09, szerda | PR

Napjaink prémium prémje, az asztrahán

Az állatok prémjéből készült szőrmebundák a ruhapiac prémium kategóriáját képviselik. A jól ismertek mellett azonban különlegesebb alapanyagokkal is találkozhatunk.

2020. Január 07. 20:31, kedd | PR

Az albérletek árnyoldala az azonnali felmondás

Mit tehetünk, ha a főbérlőnk a megállapodásban rögzített kiköltözési idő helyett egyik napról a másikra távozásra kér minket? Van néhány dolog, ami segíthet, hogy kezeljük az ehhez hasonló helyzeteket.

2020. Január 07. 20:30, kedd | PR

Jobb vagy rosszabb 2020-ban hitelt felvenni?

Rengeteg változás történt 2019-ben, elsősorban a lakáshitelek piacán. Még felsorolás szinten is hosszú minden újdonságot sorba venni.