Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 09. 17:05, szerda | PR

Előszoba bútor – a szétszórt emberek megmentője?

Előszoba bútor – a szétszórt emberek megmentője?

A rossz memória és a feledékenység meg tudják keseríteni az ember és környezete életét – attól függően, hogy a tünetek milyen súlyosan vannak jelen.

Sosem találod a kulcsodat? Szétszórt vagy? Úgy érzed, hogy egyszer a fejedet fogod elhagyni? Sajnos napjaink rohanó világában sokan érzik azt, hogy szétforgácsolódnak a mindennapi teendők, munka és magánélet közt; hogy semmire sincs elég idő. Teendőink listája végtelen, és agyunk nem győz priorizálni, logisztikázni és szelektálni a túl sok információ közül.

Az első jótanács, amit ilyenkor adni szoktak a „ne stresszelj annyit!” hasznos tanácsa, amit, természetesen nem olyan egyszerű megfogadni, mint tanácsolni.
A memória élesítésére, fejlesztésére rengeteg tippet olvashatunk, ám szétszórtság esetén nem is feltétlen a memóriával van a gond, hanem annál inkább beszélhetünk figyelmetlenségről.

Az ok: a figyelmetlenség

Figyelmetlenség esetén a probléma abban gyökeredzik, hogy nem vagyunk jelen a pillanatban, amelyben cselekszünk. Lehet, hogy épp egy múltbéli történeten rágódunk, vagy egy jövőbeli esemény lehetséges kimeneteleit gondoljuk végig. Akárhogyan is van, nem arra figyelünk, amit teszünk, így kimarad, elmarad annak az információnak a tárolása, melyet épp megélünk.

TIPP: Kissé szájbarágósnak tűnhet, de próbáljuk meg a mindennapi rutinteendők közt tudatosítani, hogy éppen mit csinálunk, akár egy belső „kimondott” mondattal erősítsük meg azt. Például: „Felteszem a kocsikulcsot a polcra.” Ezzel a módszerrel jól fejleszthető a figyelem fenntartása, jelenben tartása. Ha sikeresen alkalmazzuk, akkor természetesen egy idő után akár el is hagyhatjuk a belső monológokat.



Segíts magadon: tárolás és rendszerezés!

A szétszórt emberek egyik legjobb barátja lehet a rendszer és a megfelelő, következetes tárolás. Sokkal kisebb ugyanis az esélye annak, hogy fejvesztve keressük indulás előtt a kocsikulcsot, ha azt mindig ugyanoda helyezzük vissza.

A legpraktikusabb, és legnagyobb segítség egy jól megválasztott előszoba bútor lehet. Az előszoba az első helység, melybe hazaérve lepakoljuk ruháinkat, kulcscsomónkat, táskánkat, sapkát, kabátot, és a millió egy, épp a kezünkben lévő használati tárgyat. Egy praktikus gardrób, elemes előszobafal, egy jól elhelyezett fogas, egy mutatós cipős szekrény akár egy keskeny előszobában is elfér, és rengeteget segít az egyébként elkallódni hajlamos apró-cseprő dolgok tárolásában. Így jelentősen csökkenthető a reggel, indulás előtt bosszankodással töltött órák száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat