Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 04. 17:43, szombat | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Előzetesben a szentendrei lövöldöző, akinek megbocsát élettársa - FOTÓK

Előzetesben a szentendrei lövöldöző, akinek megbocsát élettársa - FOTÓK

Előzetes letartóztatásba helyezte a járásbíróság pénteken M. Józsefet, a szentendrei lövöldözőt, aki a terrorelhárítás szerint mégsem adta fel magát. A gyanúsított ügyvédje elmondta, az élettárs megbocsát a lövöldözőnek.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kényszerintézkedést egyelőre 30 napra rendelték el. A döntés egyik oka, hogy a gyanúsított tette elkövetése után megszökött, és ettől, illetve elrejtőzésétől a jövőben is tartani lehetne szabadlábon maradása esetén.

A másik ok a bűnismétlés eshetősége, mivel M. József együtt él a sértettel - magyarázta az ügyészségi szóvivő. A 49 éves M. József élettársát súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, jelenleg is ott ápolják.

A Jaguarral menekülő férfit több mint száz rendőr kereste, s szerdára virradóra egy bonyhádi ház udvarában fogták el, és a bűncselekményhez használt fegyvert is megtalálták.

M. József ügyvédje a TV2 péntek reggeli Mokka című adásában azt mondta, hogy békés természetű, családszerető védence egy vita hevében lőtt rá az élettársára, majd mezítláb, szinte önkívületi állapotban beült a kocsijába, és céltalanul autózott. Csak később fogta fel, hogy mit tett. Nem akart megszökni, netán külföldre távozni, ezt bizonyítja, hogy ugyanabban a ruhában találtak rá, amelyben elhagyta a szentendrei házat, és csupán egy benzinkútnál vett szendvics és üdítőital volt nála - tette hozzá az ügyvéd.

Előzetes letartóztatásban a szentendrei lövöldöző

A jogi képviselő azt állította: a férfi néhány nap után maga hívta fel telefonon a hatóságot, és megadta tartózkodási helyét. Az élettársának is telefonált, aki megbocsátott neki és hazavárja - tette hozzá.

A Terrorelhárítási Központ munkatársa ugyanebben a műsorban cáfolta, hogy a gyanúsított feladta magát. Úgy fogalmazott: aprólékos felderítő munka eredményeként szervezték meg és hajtották végre a bonyhádi elfogást.

M. József ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A férfi élettársa már jobban van, de sajtóhírek szerint még hosszú utókezelések várnak rá. A lövöldöző ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.