Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2019. December 16. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Elvitték a Hatoslottó történetének második legnagyobb nyereményét

Elvitték a Hatoslottó történetének második legnagyobb nyereményét

Idén már ötödik alkalommal vitték el a Hatoslottó főnyereményét. A szerencsés játékosok 1,051 milliárd forintot nyertek, a játék történetének második legnagyobb nyereményén osztozhatnak.

23 hét halmozódás után a hétvégén két telitalálatos is született a Hatoslottó aktuális sorsolásán. A vasárnapi játékon a 10, 14, 16, 26, 36, 42-es számokat megjátszó szelvény tulajdonosai immár milliárdosnak mondhatják magukat.

A játék első sorsolását 1988. október 29-én tartották. A Hatoslottó struktúrájában az akkor már sikeres osztrák 6+1 sorsolásos metódust és az 5+1-es nyereményosztályt vette át a Szerencsejáték Zrt. A játék kezdeti népszerűséget mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy minden idők legtöbb beérkezett fogadása már a második sorsoláskor, 1988 decemberében megtörtént: több mint 15,5 millió szelvényt kellett ellenőrizni.
A fentiek függvényében különösen érdekes, hogy a Hatoslottót először alkalmi, egyszeri játékként, csupán egy sorsolásra tervezték. Ezt később felváltotta a havi, 1992 januárja óta a kétheti, 1993 novembere óta pedig a heti rendszerességgel lebonyolított sorsolás.

A Hatoslottó több mint 30 éves történetében számos érdekes statisztikára bukkanhatunk. 2008 szeptemberében például egy sorsolás alkalmával négy telitalálatos szelvény is született, így a szerencsések egyenként több mint 19 millió forintot nyertek. Előfordult az is, hogy egymást követő négy alkalommal – 2002 52. hetétől 2003. harmadik játékhetéig - adtak fel telitalálatos szelvényt a játékosok.
Emellett természetesen több milliárdos nagyságrendű nyereményt is feljegyezhetünk, hiszen a 2008-as legnagyobb, közel 3 milliárdos nyeremény mellett tavaly például 1,29 milliárd forintot ért a szerencsésen megtippelt hat szám - közölte a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 07:00, csütörtök | Belföld

Bővült a hazai halválaszték, az árak változatlanok

Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.

2020. November 26. 06:00, csütörtök | Belföld

Megszűnhet a kényelmi díj a mobilfizetéseknél

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) törvényjavaslata szerint változhat a mobilfizetéssel elérhető közterületi parkolás, az autópálya használati díj,

2020. November 26. 05:00, csütörtök | Belföld

Csecsemőt hagytak egy bokorban Szolnokon

Csecsemőt talált egy fiatalember szerdán Szolnokon egy bokorban egy Délibáb úti üzletnél - írta közösségi oldalán a Szolnok TV. Kiderült, hogy nem is találták a babát, csak szülei így akartak megszabadulni tőle.

2020. November 25. 18:08, szerda | Belföld

Változik a járványgörbe, kevesebb pozitív esetet regisztráltak

A múlt heti adatokat tekintve látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.