Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Január 26. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Emberölés előkészülete miatt ítéltek el egy volt budapesti ügyvédet

Emberölés előkészülete miatt ítéltek el egy volt budapesti ügyvédet

Emberölés előkészülete és sikkasztás miatt három év hat hónap börtönbüntetésre ítéltek egy volt budapesti ügyvédet, aki egy háromtagú család, majd korábbi élettársa új barátjának megölésére fogadott fel embereket.

Az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A közleményben ismertették: a nyugdíjas vádlott 2014 őszén elhatározta, hogy a neki több millió forinttal tartozó, háromtagú családot "elteteti láb alól". A korábban ügyvédként dolgozó férfi terve az volt, hogy az élettársának ingatlanján építési munkákat végző vállalkozóval elraboltatja a sértetteket, majd "bebetonoztatja" őket a XXII. kerületi építkezésen. Erről csak az építési szakemberrel beszélt. A vállalkozó úgy tett, mintha elfogadná a megbízást, de ezzel egy időben értesítette a rendőrséget, és az idős férfit 2014 szeptemberében elfogták.

A férfi, miután megszüntették az előzetes letartóztatását, újabb emberölésre készült, amelynek célpontja korábbi élettársának új barátja volt. A bűncselekmény elkövetéséhez ezúttal is segítőt keresett magának, egyik ismerősének büntetett előéletű testvéreit. Arra nem számított, hogy terve ezúttal is kitudódik, azaz értesíteni fogják a rendőrséget.

Két hónappal később a vádlott ismét elhatározta, hogy más emberek bevonásával végrehajtja a volt élettársának barátja ellen kitervelt bűncselekményt. Ez alkalommal fedett nyomozó közreműködésével fogták el 2015 áprilisában.

A bizonyítékok, a tanúvallomások, valamint a kép- és hangfelvételek alapján a bíróság négy rendbeli, egy esetben folytatólagosan elkövetett emberölés előkészületének bűntette és sikkasztás miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és meghatalmazott védője felmentésért fellebbezett - olvasható a törvényszék közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére