Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Április 05. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Eric Barrett előadása

Eric Barrett előadása

Eric Barrett brit természettudós, a NASA egykori tanácsadója tartott előadást az univerzumról Tahitótfaluban.

Eric Barrett brit természettudós, klimatológus, a NASA és a Világbank egykori munkatársa tartott előadást a világegyetemről a tahitótfalui sportcsarnokban, a baptista gyülekezet meghívására.

Előadásának középpontjában a hit és a tudomány kapcsolata állt. A professzor feltette és megválaszolta a mindenkit foglalkoztató kérdéseket. Egyedül vagyunk az univerzumban? Létezik intelligens élet máshol is a világegyetemben?

Az előadó leszögezte, hogy eddig nem találtak életre utaló bizonyítékokat az univerzum más részein, így bele kell törődnünk abba, hogy az emberiség magányos a világegyetemben. Eric Barrett szerint évente jelennek meg olyan fantasztikus hírek, melyek új civilizációkról és lakható bolygókról szólnak, ám ezekről rendre bebizonyul, hogy csupán alaptalan fikciók. A brit tudós szerint az élet kialakulása nem lehetett véletlen, Isten a teremtő. Állítását egy elemzőmatematikus kutatásával bizonyította be, aki kiszámolta az élet megjelenésének valószínűségét, és olyan elhanyagolhatóan kis számra jutott, mely kizárja a véletlenség lehetőségét is. Az előadás után az érdeklődők feltehették kérdéseiket a professzor számára, aki legjobb tudása szerint igyekezett válaszolni. Dr. Sajtos Sándor polgármester egy Tahitótfalut bemutató, kétnyelvű könyvvel köszönte meg Eric Barrettnek az előadást. Az esemény közös imával ért véget.

Fotó: Danubia Televízió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára