Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Július 06. 12:01, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Érkeznek a FullHD felbontású Windows Phone mobilok

Érkeznek a FullHD felbontású Windows Phone mobilok

Egy volt Nokia-alkalmazott vette észre, hogy a Windows Phone 8 hamarosan megkapja a FullHD kijelzőtámogatást.

Akárcsak az Apple az iOS-nél, a Microsoft is komoly korlátozásokat vezetett be a Windows Phone rendszerével kapcsolatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy meghatározott hardverrel kell, hogy piacra kerüljenek a modellek.

Bár a rendszer megjelenésekor ez kifejezetten pozitívnak bizonyult, idővel bizonyos korlátozások miatt lemaradtak a konkurenciától a windowsos készülékek. Az egyik ilyen hibának számított, hogy míg a felső kategóriába érkező androidos készülékek rendre fullHD-s felbontással bírtak, addig egy ilyen Windows Phone 8-as telefon sem volt a piacon. Legalábbis mostanáig, ugyanis valószínű, hogy a közeljövőben megérkezik az első ilyen készülék is. Az információt egy korábbi Nokia-alkalmazott osztotta meg a nagyközönséggel, aki a fejlesztés alatt álló Visual Studio 2013 nevű, többek között a telefonok szoftverének tesztelésére is szolgáló alkalmazásban talált félreérthetetlen utalásokat a nagyobb felbontásra. Információk szerint az első ilyen készülék a rövidesen bemutatkozó Lumia 1020 lehet, amely a 41 megapixeles kamerájával a jelenlegi legjobb kamerás készüléknek ígérkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.