Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. November 15. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: honvedelem.hu - Nyulas Szabolcs - Fotó: Tóth László

Erős hit és akarat – elismert szolgálat Szentendrén

Erős hit és akarat – elismert szolgálat Szentendrén

A katonai munkát és szolgálatot csak erős hittel, erős akarattal lehet elvégezni – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia ünnepi állománygyűlésén, november 14-én.

A Honvéd Vezérkar főnök az altiszti akadémia Alakulat Napja elnevezésű rendezvénysorozatán azt mondta, hogy hit nélkül kevés az akarat, vagy nem sokat ér, ha nem előzi meg a hit. „Ez nem csak egy kifejezés, nem csak egy jelkép, ez hozzá tartozik a mi szolgálatunkhoz” - tette hozzá. A vezérezredes szerint ez minden katonára vonatkozik, mert ha nem tudják, mi a céljuk, akkor nem tudják büszkén vállalni például magyarságukat, és nem tudnak szembenézni a hibákkal sem.

Szokjunk le arról, hogy olyan természetes, ami bekövetkezik, legyen az a természetes, hogy az következik be, amit én akarok. Amit részemre meghatároztak azt a legjobb tudásommal, a legnagyobb akaratommal, hozzáállásommal fogom végrehajtani” - hangsúlyozta.

A vezérkarfőnök méltatta a diákok és tanáraik munkáját és arra kérte a hallgatókat, hogy legyenek büszkék arra, amit végeznek.

Az ünnepségen – amelyen elismeréseket is átadtak – Dietz Ferenc szentendrei polgármester alegységzászlót adományozott az akadémia logisztikai zászlóaljának, és megköszönte a katonák segítségét a város életében, illetve az árvíz alatt tett erőfeszítéseiket.

Erős hit és akarat – elismert szolgálat Szentendrén

Az ünnepi állománygyűlés után bemutatták prof. dr. Harai Dénes Érték, teljesítmény, siker és Révész Tamás Légjárók című könyvét. Benkő Tibor az előbbivel kapcsolatban azt mondta: egy olyan szerzőt ismerhetünk meg Harai Dénesben, aki a téma kutatásának és a tanításnak szentelte életét. Hozzátette, hogy a katonai nevelés tanulmánykötetének címében jelzett három fogalom egymástól elválaszthatatlan, és arra kérte a szerzőt, hogy folytassa munkáját.

Harai Dénes rövid beszédében azt mondta: „mi katonák tudjuk azt, hogy a harctér, a fegyveres harc nem érvel, egyből bünteti azokat - legyenek azok egyedi katonák, alegységek, magasabb egységek, vagy maga a hadsereg -, akik elfelejtettek felkészülni, vagy, akiket elfelejtettek erre felkészíteni”. A katonapedagógia egy speciális terület, ehhez akart segítséget nyújtani a kötettel – tette hozzá a szerző.

Az altiszti akadémia kétnapos rendezvénysorozatának első napján volt faültetés, koszorúzás, fellépett a Honvéd Együttes és koncertet adott az ABS Big Band.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban