Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 31. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/police.hu

Erőszakos szentendrei és tahitótfalui tinik – vádemelés előtt a 18 éves rabló és társai

Erőszakos szentendrei és tahitótfalui tinik – vádemelés előtt a 18 éves rabló és társai

Vádemelési javaslatot tett a szentendrei rendőrkapitányság, abban az ügyben, melyben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott N. Dávid 18 éves szentendrei lakos és társai ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint még március 20-án 21 óra körüli időben öt fiatal férfi körbevette a sértettet Szentendre, Pannónia telepen a HÉV megállóban. A gyanúsítottak megfenyegették a 18 éves férfit azzal, hogy bántani fogják, ha nem ad nekik pénzt. A sértett közölte, hogy nincs pénze, ezért N. Dávid ököllel állon ütötte, majd elvette tőle a mobiltelefonját és társaival együtt felszállt a Budapest irányába közlekedő HÉV-re.

A gyanúsítottak Pomázon szálltak le, ahol az eltulajdonított mobiltelefont megpróbálták eladni.

A beszerzett adatok eredményeként a szentendrei rendőrök - a bűncselekmény elkövetése után néhány órán belül - elfogták a csoport három tagját. N. Dávid 18 éves szentendrei, valamint B. Attila 18 éves és Sz. Dániel 20 éves tahitótfalui lakosokat a rendőrök a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A gyanúsítottak két társát, H. Péter 18 éves budapesti lakost és egy 16 éves szentendrei fiút a rendőrök másnap, március 21-én lakásukban elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

N. Dávidot az illetékes bíróság március 23-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottak ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.