Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 09. 07:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Érvénytelen a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás

Érvénytelen a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás

Érvénytelennek bizonyult a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás, miután vasárnap 5867-en éltek szavazati jogukkal, az érvényességhez azonban több mint 14 ezer embernek kellett volna részt vennie a referendumon - közölte Almási Csaba, a város jegyzője az MTI-vel.

Az ügydöntő népszavazást egy olyan beruházásról tartották, amelynek megvalósításáról már letett az észak-borsodi város önkormányzata, de a referendum kezdeményezői annyi aláírást összegyűjtöttek, hogy a voksolást kötelező volt kiírni.
A választási névjegyzékben szereplőknek egy kérdésre kellett válaszolniuk: Egyetért Ön azzal, hogy Ózd város ne vegyen részt a "Kultúrgyár" keretén belül a "Multifunkcionális Nemzetiségi és Roma Kulturális, Oktatási Központ" elnevezésű projektelem megvalósításában és az e tárgykörben hozott határozatot a város képviselő-testülete visszavonja?
Almási Csaba jegyző tájékoztatása szerint a vasárnapi szavazáson a kérdésre 5374-en voksoltak igennel, 493-an pedig nemmel. A referendum akkor lett volna érvényes, ha a választási névjegyzékben szereplő csaknem 29 ezer ózdi polgár több mint a fele leadja voksát.

Címkék: népszavazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár