Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 30. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Eurovelo 6

Eurovelo 6

Közös nyilatkozatot adtak ki a dunakanyari települések polgármesterei az Eurovelo6 térséget érintő szakaszának mielőbbi megvalósulása érdekében és a 11-es főút állapotával kapcsolatban.

A dokumentumot Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárnak küldték meg. Ebben kifejtették, fontosnak tartják, hogy a Duna jobb partján és a Szentendrei-szigeten fekvő települések kerékpárral is biztonságosan elérhetőek legyenek.

A polgármesterek kinyilvánították, bárhogy dönt a kormány a szigeti és jobb parti nyomvonalak építésével kapcsolatban, egységesen támogatják és szorgalmazzák a kerékpárút-hálózat mielőbbi megépítését, tekintettel arra, hogy annak részbeni megvalósulása is komoly előrelépést jelent a térség számára. A dokumentumot Visegrád, Leányfalu, Szigetmonostor, Kisoroszi, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Dunabogdány és Szentendre polgármestere írta alá.

Ugyanezen a találkozón a polgármesterek elhatározták, hogy a 11-es számú főút Szentendre és Visegrád közötti szakaszának rossz, balesetveszélyes miatt is közösen lépnek fel. Ezért az út hibáinak kijavítása érdekében újabb levélben fordulnak Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához és megyei igazgatójához. A levélben arra is felhívják a figyelmet, hogy a 11-es út egyes szakaszai árvíz esetén járhatatlanná válnak, ezért ezeknek a megemelését is szükséges a tervezés során figyelembe venni.

Fotó: futas.net

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek