Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 30. 09:38, szombat | PR
Forrás: (x)

Ezek a legsokoldalúbb magyar szinkronhangok

Ezek a legsokoldalúbb magyar szinkronhangok

Rengeteg új hang van ma a filmekben és reklámokban, de vannak legendás magyar szinkronhangok, akik hosszú évek óta dolgoznak már a szakmában és felejthetetlen élményeket hoztak nekünk sok-sok estén át.

Mindenkinek más a lista, de íme a mi kedvenceink.

A szinkronizálás közel százéves múltra tekint vissza Magyarországon, de minden évben egyre több film kerül a mozikba, így egyre több film vár szinkronizálásra is. Vannak legendás magyar szinkronhangok, amik már összenőtek a külföldi sztárokkal, pedig valódi arcukat szinte nem is ismerjük. Íme a mi toplistánk azokkal a magyar szinkronhangokkal, akiket a legszívesebben hallgatunk.

Vin Diesel magyar hangja Galambos Péter

Galambos Péter óriási klasszis a magyar szinkronhangok között. Talán legismertebb arról, hogy ő adja a hangját az izompacsirta Vin Diesel filmjeihez, de még ennél is többet szinkronizálta a másik kigyúrt színészóriás, Dwayne Johnson filmjeit. Galambos Péter azonban nem csak az akcióhősök világában mozog otthonosan.

Biztosan minden kisgyermekes szülő ismeri a hangját a Pocoyo című, kisgyerekeknek készült meséből, ahol elképesztő kedvességgel és szeretettel meséli el a szereplők történéseit és érzéseit, de számos más mesefilmben is hallhatjuk, például a Némó nyomában című rajzfilmben.

A Ghosttól Sebastian rákig

Egy másik, hasonlóan elképesztően széles repertoárral rendelkező magyar szinkronhang Vass Gábor, aki az Internetes Szinkron Adatbázis szerint több, mint 1800 alkalommal szerepelt szinkronként külföldi filmekben. A legtöbbet talán a szuperhős filmek egyik leggyakoribb sztárjának, Jim Byrnes-nek kölcsönözte a hangját, de ő volt a szívszorítóan romantikus Ghost című filmben Patrick Swayze hangja is.

Galambos Péterhez hasonlóan azonban Vass Gábor hangja is gyakran bukkan fel gyerekfilmekben és rajzfilmekben is. Ezek közül az egyik kedvencünk Sebastian a Kis hableányból, mert a „Ringat a víz” fülbemászó dalában Vass Gábor énektudása is megcsillan.

A díva és a gonosz boszorkány

Ha olyan hangot keresel, aki mindezt tudja, Náray Erika a legjobb választás. Ő nem csak kristálytiszta beszédhangjával, hanem csodálatos énekhangjával is elkápráztat legyen szó akár gyerekeknek szóló meséről, mint az Aranyhaj és a nagy gubanc, akár Xénáról a harcos hercegnőről. Az X-aktákban Dana Scully-t játszó Gilian Anderson például elképzelhetetlen Náray Erika hangja nélkül.

Még sokáig lehetne válogatni a kiváló magyar szinkronhangok közül. Neked ki a kedvenced?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat