Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. December 08. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: GOLD Communications

Ezüstkiállítás nyílik az ezüsthétvégén Szentendrén

Ezüstkiállítás nyílik az ezüsthétvégén Szentendrén

Ötvösművészeti különlegességek láthatók december 14-15-én a szentendrei ékszerkiállításon. A 25 magyar művész mellett hat finn alkotó leglátványosabb ékszereit is megcsodálhatják az érdeklődők. A belépés díjtalan.

Összesen 25 magyar és hat finn ötvösművész legszebb, legkülönlegesebb munkáiból láthatnak kiállítást az ezüsthétvége látogatói Szentendrén – nyilatkozta a különleges tárlat szervezője. Jermakov Katalin kiemelte, az eltelt időszakban a szentendrei alkotóműhely képzési programja nemzetközi szinten is ismertté vált, a mesterkurzusokra rendszerint Európa leghíresebb ötvöseit hívják meg. Ezek között egy finn csoport az alapítás óta minden évben visszatér, így a skandináv és a magyar ötvösök munkáit párhuzamba állítva több mint száz csodálatos egyedi ékszert láthatnak az érdeklődők.

A különleges ékszerek kiállítása december 14-15-én 11-19 óra között tart nyitva Szentendrén, a Bogdányi út 40-es szám alatt. A belépés díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a jermakovkata@gmail.com címen lehet. Amennyiben több érdeklődő jelentkezik, mint ahányat a két nap alatt fogadni tudnak, meghosszabbítják a kiállítás időtartamát – tette hozzá a vezető.

Ezüstkiállítás nyílik az ezüsthétvégén Szentendrén

A tárlatnak helyet adó, 10 éves jubileumát ünneplő Mana Ékszerstúdió szervezésében a kurzusok három szinten zajlanak. Az alap azoknak való, akik a technikával ismerkednek, de itt sem hobbi ötvösöket képeznek, rögtön professzionális tárgyakkal foglalkoznak a résztvevők. A középszint azoké, akik már elvégeztek valamilyen iskolát, ők a technikai tudás mellé tervezői gondolkodásmódot sajátíthatnak el. A mesterkurzusra pedig Európa legjobbjai járnak, ennek köszönhetően hat alkalommal vettek részt a művészek a müncheni Inhorgenta kiállításon, ahol a leghíresebb ékszergalériák és a legrangosabb ötvös iskolák között jelentek meg a hazai alkotások.

A Mana Ékszerstúdió 2003-ban alakult, 5 fiatal ékszertervező kezdeményezésére. Az volt a cél, hogy a szentendrei hagyományoknak megfelelően olyan nyitott műhely jöjjön létre, amelyben lehetőség van találkozni a művészekkel, bemutatni a legújabb munkáikat. A kezdetektől fogva indulnak a stúdióban kurzusok, évente szerveződnek rangos nemzetközi workshopok, szakmai találkozók. A stúdiót 2005 óta Jermakov Katalin ötvösművész működteti.

A kiállítás facebook oldala ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: