Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 29. 21:32, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

F4-es erőfelmérő a RedBull Ringen

F4-es erőfelmérő a RedBull Ringen

A Gender Racing Team idei harmadik versenyhétvégéje a Red Bull Ringen 2021-ben szerencsére nem esett a járványhelyzet áldozatául.

Ugyan a megszokott rendezőhöz képest egy másik szervező versenysorozatához kapcsolódva került megrendezésre a DREXLER Formel Cup, és az MNASZ Autós Gyorsasági OB harmadik fordulója. A technikai sportokban világszinten is különleges helyszín elképesztő atmoszférája bevonzott még a legrangosabb európai bajnokságokban szereplő versenycsapatokat is.

A legismertebb hazai formaautós csapatot ezen a versenyhétvégén a Formula-4-es Tatuus volánja mögött Berta Benjámin képviselte az erős mezőnyben. Noha ezúttal a nemzetközközi értékelésben nem sikerült dobogóra állni, szakmai mércével így is komoly eredményt tett le az asztalra Benjámin és a Gender Racing Team csapata a fiatal versenyző és a csapatfőnök meglátása alapján:

„Izgatottan vártam a versenyhétvégét, hiszen a Drexler Formel Cup osztrák fordulójára Európa legerősebb F4-es csapatai és versenyzői is eljöttek. Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen az ellenfeleink között olyan istállók voltak, mint a Ralf Schumacher által irányított US Racing, akik az olasz és a német Formula-4-es bajnokságban is topcsapatnak számítanak. Az új specifikációs F4-es autók erősebb motorjával nehéz volt felvenni a versenyt, de minden tőlünk telhetőt elkövettünk. A csütörtöki teszten nagyon közel kerültem hozzájuk, mindössze néhány tizednyi volt a különbség közöttünk, és az is biztató volt, hogy amikor friss gumikat tettek fel, akkor sem kerültem másodpercen kívülre. A pénteki szabadedzéseken tovább bővült az F4-es mezőny, ekkor már hat autó volt a mezőnyben, én a régebbi technikánkkal a negyedik-ötödik helyen mozogtam, a már említett különbségekkel. Az időmérő sajnos nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, az esőben nem találtuk el igazán a beállításokat. A versenyek már száraz aszfalton zajlottak, a különbség pedig nagyjából konzerválódott, így végül mindkét futamon az ötödik helyen végeztem. Voltak izgalmas csatáink, számomra az olasz F4-es bajnokság az etalon, így értékes tapasztalattal gazdagodtam azzal kapcsolatban, hol tartok jelenleg. A magyar bajnokság abszolút kiírásában második lettem, emellett sok értékes adatot gyűjtöttünk, így azt gondolom, összességében jó hétvégét zártunk.” –mondta el az osztrák kaland történéseit a fiatal versenyző.

Gender Tamás csapatvezető olaszországi elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen a Red Bull Ringen, de lélekben a versenyzője mellett volt és persze a távolból napi szinten követte az eseményeket:

„Ifjabb Gender Tamás fontos olaszországi versenyhétvégéje miatt ezúttal nem tudtam személyesen ott lenni, de a hétvége alatt végig kapcsolatban voltam a srácokkal. Berta Benjámin a kőkemény ellenfelekkel teletűzdelt nemzetközi mezőnyben ismét bizonyította, miért tartom őt az egyik legtehetségesebb hazai formaautósnak. Benit sem az ismeretlen pálya, sem a gyorsan változó körülmények nem zavarták meg, végig konstansan gyors tudott maradni, és mindent kipréselt a technikából. Az F4-es elittel szemben abszolút partiban volt, ez pedig nagyon biztató jel a jövőre nézve!” – mondta el a Gender Racing első embere, akinek csapata versenypályán következőleg Olaszországban, az Italian Topjet FX 2000 bajnokság vallelungai bajnoki fordulóján méretteti meg magát.

A versenypályán kívül pedig végre itthon is találkozhatnak a szurkolók a csapattal a Lurdy Házban a 2021-es AMTS napokban megnyílt hagyományos nyereményautó építő rendezvényén és mini autó kiállításán, ahová a Gender Racing ezúton is nagy szeretettel invitál minden autósport rajongót is!

- Boncz Elek -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.