Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Május 11. 09:10, szombat | Helyi
Forrás: lvp/honvedelem.hu/Kovács Zsuzsanna

Fegyveres támadást helyszínelő tanfolyam Szentendrén

Fegyveres támadást helyszínelő tanfolyam Szentendrén

Fegyveres támadást helyszínelő csoport tanfolyam kezdődött kedden a szentendrei MH Altiszti Akadémia Mecséri János Kiképző Osztályán működő nemzetközi kiképző alosztály szervezésében.

Az akkreditált és sikeres harcászati kiképzés mellett Magyarország az elsők között csatlakozott az Önkéntes Nemzeti Hozzájárulási Alap keretében végrehajtandó NATO WIT (Weapon Intelligence Team – fegyveres támadást helyszínelő csoport) tanfolyamok hazai befogadásához, logisztikai, kiképzési támogatásához. Az első program keretében nyolc nemzetközi WIT-instruktor, valamint száznyolcvannégy WIT-operátor kiképzéséhez járultunk hozzá.

Tavaly ősszel még szorosabbá tette az akadémia az együttműködésünket a madridi NATO C-IED Kiválósági Központtal, amely 2013-2014 között, évi 100 fő WIT-operátor felkészítését hajtja végre. Ehhez felajánlásként Magyarország két-két nemzetközi WIT-tanfolyam levezetését vállalta idén és jövőre.

A szentendrei bázison tartott foglalkozásokat követően, a minél precízebb gyakorlati végrehajtás érdekében a résztvevők Csobánkára, valamint Várpalotára is ellátogatnak. A tanfolyam május 23-án, záróvizsgával ér véget.

A tanfolyam sikeres végrehajtása nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben, műveleti területeken missziós szolgálatot teljesítő magyar és szövetséges katonák a megszerzett ismeretek birtokában, biztonságosan tudják ellátni feladataikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára